Πολιτική

24/11/2023 - 06:49

Η νέα Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα - Οι τελευταίες πληροφορίες για το ποιοι αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης

Τα ονόματα που έχουν κλειδώσει

H νέα Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου Μυτιλήνης από 1η Ιανουαρίου και το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στα πρόσωπα που θα επιλέξει ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης. 

Καθημερινές είναι οι επαφές και συσκέψεις του Παναγιώτη Χριστόφα με τους συνεργάτες και τα στελέχη του συνδυασμού του ώστε τις επόμενες ημέρες να έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις για τη σύνθεση της Δημοτικής Αρχής και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους οργανισμούς - επιχειρήσεις του Δήμου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net   και με κάθε επιφύλαξη έχουν κλειδώσει τα παρακάτω ονόματα και θέσεις:

 Ο Παναγιώτης Καρέκος αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Μπορεί τα οικονομικά να είναι γνώριμα για τον Παναγιώτη Καρέκο αφού είναι λογιστής στο επάγγελμα αλλά θα κριθεί από τον τρόπο που θα διαχειριστεί τα οικονομικά του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο Π. Καρέκος ενημερώνεται από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει τη θέση ευθύνης από 1η Ιανουραίου.

Ο Γιώργος Κατζανός αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας. Είναι η αντιδημαρχία που αφορά ότι συναντά ο Δημότης όταν βγει έξω από το σπίτι του... Από καθαριότητα, φωτισμό, πάρκα και πλατείες μέχρι λακούβες... Ο Γιώργος Κατζανός έχοντας την εμπειρία από την περίοδο της μεγάλης προσφυγικής κρίσης επί Δημαρχίας Γαλήνου θα κληθεί να αλλάξει την εικόνα της Μυτιλήνης και των χωριών. Μεγάλη η ευθύνη αλλά ο Γ. Κατζανός έχει αποδείξει ότι είναι καλός "καπετάνιος".

Ο Νίκος Καρασάββας αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και ίσως θα έχει την ευθύνη της Ποιότητας Ζωής και το Διοικητικό. Ο Νίκος Καρασάββας είχε ξεχωρίσει επί Δημοτικής Αρχής Σπύρου Γαληνού στον ενιαίο Δήμο Λέσβου ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωή λειτουργώντας με αποτελεσματικότητα.  Άνθρωπος χαμηλών τόνων και ουσίας σε κρίσιμο πόστο καθώς τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας είναι φλέγοντα! 

Η Εριφύλλη Χιωτέλλη αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Έχοντας μια επιτυχημένη θητεία από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μυτιλήνης η εκπαιδευτικός Εριφύλλη Χιωτέλλη αναλαμβάνει να συνεχίσει τα όσα θετικά είχε κάνει ο προκάτοχός της Π. Τσακύρης αλλά και να δώσει νέα πνοή στο δύσκολο τομέα του πολιτισμού. 

Ο "στρατηγός" Παναγιώτης Βάλεσης αναλαμβάνει τη ΔΕΥΑΛ σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Ο Παναγιώτης Βάλεσης καλείται να επιστρατεύσει τις διοικητικές του ικανότητες ώστε να αποφυγεί η ΔΕΥΑΛ τον "εκτροχιασμό".

Ο Νίκος Γιάννακας αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Τουρισμού. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης "Ασπίδα" σε ένα νέο ρόλο και σε μια ευνοϊκή συγκυρία καθώς ο Τουρισμός με βάση όλες τις προβλέψεις θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά. Θα γίνει άραγε και η πόλη της Μυτιλήνης τουριστικός προορισμός; 

Ο Μαλλιαρός Δημήτρης αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου

Ο Σακερτζής Παναγιώτης αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Γέρας

Ο Δάλας Αντώνιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ευεργέτουλα 

Ο Κωτσώνης Ελευθέριος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάσου

Ο Τσιβγούλης Χρήστος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λ. Θερμής και ενδεχομένως πρόσθετες αρμοδιότητες Αντιδημαρχίας που δεν έχει καθοριστεί.

Ο Αλεξίου Γιώργος αναλαμβάνει τα ηνία της ΔΕΔΑΠΑΛ.

 Οι υπόλοιπες Αντιδημαρχίες και πρόεδροι φορέων - οργανισμών ακόμη δεν έχουν "κλειδώσει"

Θέσεις  ευθύνης σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνουν και οι Σπανός Νικόλαος , Κατσαρός Κων/νος και  Τακτικός Παναγιώτης. 

 

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το αργότερα μέχρι αρχές Δεκεμβρίου ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας θα ανακοινώσει και επίσημα τη σύνθεση της νέας Δημοτικής Αρχής. 

Μοιράσου το άρθρο!