Πολιτική

28/09/2018 - 06:07

Η ΝΟΔΕ της ΝΔ για την Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης:Ντροπή να κλείσει εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας

Πέντε μήνες πέρασαν από την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σε κατ' ιδίαν επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους. Στη συνεχεία συμμετείχε στην Περιφερειακή «φιέστα», που διοργάνωσαν οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης για την Υγεία, όπου «έταξε» ΤΟ.Μ.Υ. (Τοπικές Μονάδες Υγείας) και άλλα πολλά χωρίς ωστόσο  να έχει υλοποιήσει κάτι έως τώρα. Ακόμη ξεναγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική όπου διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο κτήριο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.


Σήμερα, μετά από τόσο καιρό, η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου βρίσκεται ένα βήμα πριν το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της!


 Οι ρωγμές στο κτήριο είναι πιο εμφανείς από ποτέ και φοβίζουν προσωπικό και ασθενείς.
 Το υδρευτικό και αποχετευτικό σύστημα είναι σάπιο φουσκώνοντας τα πατώματα, ενώ τα απόβλητα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
 Εργαζόμενοι, γιατροί και προσωπικό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο μόλυνσης από ψόφια ποντίκια και τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει στο χώρο.


Είναι ντροπή, σε ένα ολοκαίνουργιο Νοσοκομείο - για το οποίο τόσοι πριν από τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. προσπάθησαν για τη δημιουργία του- λίγους μήνες μετά τη φιέστα των εγκαινίων που διοργάνωσαν (στο μόνο που διαπρέπουν), να κινδυνεύει  να κλείσει η ψυχιατρική του κλινική, εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνώντων.
Μία αδιαφορία που επεκτείνεται επίσης τόσο στο προσωπικό όσο και στις υποδομές του Νοσοκομείου, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται από την πληθώρα των περιστατικών που εξυπηρετούνται λόγω μεταναστευτικού.
Θεωρούμε ότι οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τις δομές υγείας του νησιού μας. Είναι καθήκον μας γιατί αποτελούν τη μόνη ελπίδα σε ώρα ανάγκης. Ειδικά για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για άλλες επιλογές.


Από το γραφείο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!