Πολιτική

21/04/2019 - 06:49

Η Πρόεδρος του πρώην "Θεωμήτωρ" απαντά και... η ανάγκη να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ που την διόρισε

Είναι πραγματικά ακατανόητο να υπάρχει απάντηση ενός ιδρύματος που να βγάζει τέτοιο πολιτικό πάθος και να κάνει μάλιστα και προσωπικές επιθέσεις. Η υπεράσπιση του Κυβερνητικού έργου μπορεί να αποτελεί υποχρέωση διορισμένων διοικήσεων αλλά δεν μπορεί να είναι πάνω από τους εργαζόμενους και την προστασία του περιβάλλοντος. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προέδρου του Θεομήτωρ:

Η Διοίκηση του Θεομήτωρ μετά από αίτημα της «Λαικής Συσπείρωσης» δέχθηκε κλιμάκιο αποτελούμενο από περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους στο Κέντρο.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο κ. Βόλτσιου Κατερίνα όπως και με μέλη του συλλόγου εργαζομένων.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε από το ΔΤ που εκδόθηκε ότι γίνεται αναφορά σε θέματα που δεν συζητήθηκαν όπως και στην ανάδειξη προβλημάτων που δεν υπάρχουν

Αναλυτικά :

«…περιορισμού του λειτουργικού κόστους (μισθοδοσίες, προμήθειες φαρμακευτικού και λοιπού υγειονομικού υλικού κλπ) και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και στον τομέα της υγείας – πρόνοιας.»

Εξηγήσαμε ως διοίκηση από πού προέρχονται οι πόροι μας και ότι καλύπτουμε τις ανάγκες του Κέντρου  μας χωρίς πρόβλημα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο σύλλογος εργαζομένων όταν ρωτήθηκε.

Όσο αφορά την «εκχώρηση αρμοδιοτήτων» αναφερθήκαμε στην εκπαίδευση των εργαζομένων.

Για την μείωση του προσωπικού εξηγήσαμε ότι προέκυψε από τις συνταξιοδοτήσεις. Ο αριθμός «πάνω από 100» δεν αναφέρθηκε ποτέ.

Όντως σήμερα απασχολούνται 52 μόνιμοι υπάλληλοι. ΟΜΩΣ σε αυτούς πρέπει να προστεθούν 5 επικουρικοί και 8 ατομικές συμβάσεις, όπως και 7 νέοι επιστήμονες του ΟΑΕΔ όπως και 3 εργαζόμενοι από τα κοινωφελή.

Οσο αφορά  το «χωρίς να υπάρχει κρατική μέριμνα αναπλήρωσης των εργαζομένων που αποχωρούν και φυσικά χωρίς μέριμνα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού» ενημερώσαμε το κλιμάκιο για την προκήρυξη των πέντε επικουρικών θέσεων ανα κατηγορία και ειδικότητα τους επόμενους μήνες και την πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει στην κάλυψη  μόνιμων θέσεων με την έγκριση του νέου Οργανισμού τους επόμενους μήνες.

Η αναφορά στις «ελαστικές σχέσεις εργασίας», αφορά τα 18μηνα των ατομικών συμβάσεων πλήρους απασχόλησης. Μας κάνει εντύπωση που στο ΔΤ δεν γίνεται καμία αναφορά στο γεγονός ότι οι ιδιωτική εταιρία στην καθαριότητα και φύλαξη έχει απομακρυνθεί από το ΚΚΠΠΒΑ εδώ και δύο χρόνια και έχει αντικατασταθεί με ατομικές συμβάσεις. Μοιραστήκαμε την χαρά μας μαζί τους διότι η Διοίκηση του Κέντρου έδωσε την ευκαιρία με τον τρόπο αυτό εργαζόμενες γυναίκες του Συνεργείου καθαρισμού, σήμερα να εργάζονται με αξιοπρεπείς όρους.

Ξαφνιαστήκαμε για την αναφορά που έγινε στον Ξενώνα αποασυλοποίησης. Το κτίριο του Ξενώνα είναι σε διαδικασίες επισκευών. Για λόγους ασφάλειας μεταφέραμε τους περιθαλπόμενους στο κεντρικό μας κτίριο για διάστημα έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Τέλος όσο αφορά το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, εξηγήσαμε ότι γίνεται τακτικός έλεγχος, ότι δεν υπάρχουν νοσοκομειακά απόβλητα άρα και κανένα πρόβλημα για τους περίουκους και τις υδατοπηγές. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνεται αυτή η διασπορά ψευδών ειδήσεων που θα μας αναγκάσει να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προκειμένου να αμυνθούμε στις άδικες επιθέσεις.

Το ΚΚΠΠΒΑ περιθάλπει χρόνια πάσχοντες. Θα περιμέναμε από το κλιμάκιο της «Λαικής Συσπείρωσης» να μην χρησιμοποιεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο το Κέντρο για τις μικροπολιτικές του και να δείξει μια ευαισθησία στο έργο μας όπως και σεβασμό στους ανθρώπους που φιλοξενούμε.

Ο κ. Κουτσκουδής Παναγιώτης ήταν μέρος του κλιμακίου και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Θεομήτωρ. Θα περίμενα  από εκείνον προσωπικά  πολιτικό πολιτισμό και σοβαρότητα.


                                                        Η Πρόεδρος του Δ/Σ του ΚΚΠΠΒΑ

                                                                       Βόλτσιου Κατερίνα

 

---------

 

Ο Παναγιώτης Κουτσκουδής για τον οποίο κάνει προσωπική αναφορά η κ. Βόλτσιου αναφέρει:

 

Για τα όσα αναφέρει η κ. Βόλτσιου θα υπάρξει απάντηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία και εξέδωσε το δελτίο τύπου, στο οποίο δεν υπάρχει ίχνος ψευτιάς και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Για όσους μιλάνε και κατανοούν στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα, τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου είναι απολύτως σαφή και αληθή και δεν επιδέχονται καμιάς παρερμηνείας. Φυσικά η κ. Βόλτσιου αισθάνθηκε την ανάγκη να υπεραμυνθεί της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, μιας και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, που την διόρισε Πρόεδρο στο Κέντρο. H κ. Βόλτσιου φρόντισε να εξωραΐσει την επικρατούσα κατάσταση, ενώ οι εργαζόμενοι, τους οποίους υποσχεθήκαμε να ξαναεπισκεφτούμε, αναφέρθηκαν με ειλικρίνεια στα προβλήματά τους, που είναι αυτά ακριβώς που περιληπτικά καταγράφονται στο δελτίο τύπου. 
Όσον αφορά την προσωπική αναφορά σε μένα, έχω να πω τούτο: Ο πολιτικός πολιτισμός και η σοβαρότητα η δική μου έχουν κριθεί εδώ και σαράντα χρόνια που είμαι στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς και παραμένω σταθερός στις αρχές και στις ιδέες μου, χωρίς να αλλάζω πολιτική στέγη σαν αποδημητικό πουλί. Οι αιχμές λοιπόν που αφήνει σε βάρος μου μόνο τον γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν. Αλλά τον πολιτικό πολιτισμό και την σοβαρότητα της πολιτικής φάρας της κ. Βόλτσιου θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και τότε είναι που θα ξεραθούμε στα γέλια! Μιλάμε για ακράτητα γέλια!!

 

Μοιράσου το άρθρο!