Πολιτική

09/04/2019 - 13:46

Η ρομποτική «οδήγησε» την Χ. Καλογήρου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης που βραβεύθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 2019.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη επισκέφθηκαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, όπου οι 9 μαθήτριες και μαθητές της ομάδας «Petrified Robot» τους παρουσίασαν το έργο «Αυτοματισμοί στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους», με το οποίο βραβεύτηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 2019, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.

 

Το έργο περιλαμβάνει αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα ξενάγησης, βιοκλιματικό κτήριο του μουσείου, σύστημα παραγόμενης ενέργειας από ανεμογεννήτρια, σύστημα ανελκυστήρα και κέντρο ελέγχου. 

 

Η κα. Καλογήρου και ο κ. Βαλσαμίδης συνεχάρησαν τα παιδιά για τη βράβευσή τους και τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν διαγωνιζόμενοι ανάμεσα σε 265 ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Εσείς, οι μαθήτριες και οι μαθητές με την προσπάθειά σας αποτελείτε για όλους μας το καλύτερο παράδειγμα συνεργασίας και ομαδικής δουλειάς, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνετε ότι όταν εργαζόμαστε σκληρά και συστηματικά όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν στους εκπαιδευτικούς καθώς και στους γονείς σας που συνέβαλαν ώστε να διακριθείτε, αφήνοντας ταυτόχρονα μια σημαντική παρακαταθήκη για τους συμμαθητές σας και των δύο σχολείων, του 9ου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, που όλοι μαζί προσπαθήσατε για τη μεγάλη αυτή επιτυχία».

 

Μοιράσου το άρθρο!