Πολιτική

11/10/2011 - 18:16

Η συμπατριώτισσά μας Pηνιώ Κυριαζή «Σε Κατάσταση Εξαίρεσης»

Από τις 8 Οκτωβρίου και έως τις 21 του ίδιου μήνα, στο θέατρο του Μιχάλη Μαρμαρινού: "Θησείον–Ένα Θέατρο για τις τέχνες" Τουρναβίτου 7, Ψυρρή (δίπλα στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων) παρουσιάζεται το έργο «Σε κατάσταση Εξαίρεσης» του γερμανού συγγραφέα Φαλκ Ρίχτερ στο οποίο συμμετέχει-πρωταγωνιστεί η Ρηνιώ Κυριαζή.

 

Η Καλλονιάτισσα ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή, κόρη του συγγραφέα Άρη Κυριαζή μας εκπλήσσει συνεχώς με το επίπεδο της δουλειάς της και τις συνεργασίες με εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει παρακαταθήκη έργα που βασίζονται στην κλασσική λογοτεχνία όπως η «Φεύγουσα Κόρη» του Παπαδιαμάντη (σκηνοθεσία Μίρκα Γεμετζάκη), «Ούτος είναι ο αστήρ μου» (με κείμενα Εμμανουήλ Ροίδη, Δημητρίου Βικέλα) και η κινηματογραφική ταινία «Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη (σκηνοθεσία Τώνυ Λυκουρέση).

Από τις αρχαίες τραγωδίες συμμετείχε στις «Ευμενίδες» από την τριλογία Ορέστεια του Αισχύλου (σκηνοθεσία Άννας Συνοδινού), στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή), στον «Ορέστη» του Ευριπίδη από το Εθνικό θέατρο, (σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά), στους «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο, (σκηνοθεσία Dimiter Gotscheff), παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, έργα που δημιούργησαν αίσθηση στο κοινό και στους ειδικούς του χώρου.

Εφέτος το καλοκαίρι σκηνοθέτησε και έπαιξε στο έργο του Λόρκα: «τα Μάγια της Πεταλούδας» με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.

Η Ρηνιώ είναι ηθοποιός με άποψη όπως μας αποδεικνύει, πρόσφατα απασχόλησε ξανά τα μέσα ενημέρωσης με τη δουλειά της: «Σε κατάσταση Εξαίρεσης» του γερμανού συγγραφέα Φαλκ Ρίχτερ ενός καλλιτέχνη που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με το γερμανικό πρωτοποριακό θέατρο της Schaubuhne, ανεβάζοντας έργα «αγκιστρωμένα στην επικαιρότητα».

«Η Κατάσταση εξαίρεσης», είναι νομικός όρος, που αναφέρεται όταν για κάποιο λόγο (λιμό-σεισμό-καταποντισμό, εσωτερικό-εξωτερικό κίνδυνο, ή κρατικές οικονομικές δυσχέρειες σαν τις σημερινές) αφαιρούνται από τους πολίτες στοιχειώδη δικαιώματα ελευθερίας και διαβίωσης.

«Η Κατάσταση Εξαίρεσης», είχε παρουσιασθεί το Μάιο στην αίθουσα «Knot Gallery» και θα παρουσιαστεί ξανά για δέκα μόνο παραστάσεις στο θέατρο του Μιχάλη Μαρμαρινού: "Θησείον–Ένα Θέατρο για τις τέχνες"

Τουρναβίτου 7, Ψυρρή (δίπλα στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων)

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 210-3255444Παραστάσεις: 8 Οκτωβρίου – 21 Οκτωβρίου 2011,Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21.15.ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:105’ (χωρίς διάλειμμα)

Συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νίκος Καμόντος


Δραματουργία: Νίκος Φλέσσας


Σκηνικά – Κοστούμια: Λίνα Μότσιου


Σύνθεση Φωτισμού: Λίνος Μεϊτάνης
 Μουσική Σύνθεση: Νίκος Βελιώτης
 Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Χαϊκάλη Ερμηνεία: Ο Άντρας: Ηλίας Ζερβός
 Η Γυναίκα: Ρηνιώ Κυριαζή
 Το Παιδί: Πολυξένη Ακλίδη

Μοιράσου το άρθρο!