Πολιτική

06/03/2014 - 23:37

Η τροπολογία Σηφουνάκη για το σπάσιμο των νησιωτικών δήμων ΔΕΝ τέθηκε προς ψηφοφορία...

yle="text-align: justify;">Η τροπολογία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη  για το «σπάσιμο» των νησιωτικών δήμων δεν τέθηκε ποτέ προς ψηφοφορία…  Υπενθυμίζουμε ότι η τροπολογία κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής  μετά από συμφωνία του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Με βάση όσα έγινα γνωστά η τροπολογία με γενικό αριθμό 1217 και ειδικό 15 ΔΕΝ τέθηκε ποτέ προς ψηφοφορία… Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά υπήρξε αντίδραση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που απείλησαν  να ρίξουν μέχρι τη Κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στον Καλλικράτη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από τον Υπουργο Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια και ότι αιτία ήταν η "αναμενομένη"  διαφοροποίηση των Βουλευτών της Λέσβου... Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Παύλου Βογιατζή που μίλησε για "Μαυρογιαλούρους" της τελευταίας στιγμής και ζήτησε γενική αναθεώρηση του Καλλικράτη!!!


Νωρίτερα είχε υπάρξει σύγχυση με τις πληροφορίες που ήθελαν την τροπολογία να έχει περάσει σε άρθρο του Νομοσχεδίου…


Η Λέσβος θα μείνει ως έχει – ένας Δήμος – εκτός αν η τροπολογία  κατέβει σε κάποιο άλλο Νομοσχέδιο έως 18 Μαρτίου… πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, ο χρόνος μας έχει τελειώσει!


Το ζητούμενο είναι τώρα να δούμε ποιοι ευθύνονται. Ας δούμε όμως αρχικά ποιοι προσπάθησαν. Χαράλαμπος Αθανασίου και Νίκος Σηφουνάκης πραγματικά προσπάθησαν. Όποιος δεν το βλέπει αυτό τότε μάλλον έχει κομματικές παρωπίδες. Από εκεί και πέρα η Λέσβος είναι το μεγάλο θύμα του πολιτικού παρασκηνίου. Παιχνίδια κομματικά με μόνο κίνητρο πως θα «βαφτεί» ο χάρτης των εκλογών σε μερικούς νησιωτικούς δήμους. Παιχνίδια με «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και ένα Δήμαρχο που υποσχέθηκε δύο φορές δημοψήφισμα  για το Δήμο Λέσβου και δεν έκανε τίποτα τότε το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Τις επόμενες φορές θα λεχθούν και θα γραφούν πολλά… Η Λέσβος θα γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης… παίζονται παιχνίδια στην πλάτη μας…


To σχόλιο - ρεπορτάζ του  Δημήτρη Καπετανά (πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Αιγαίου) δίνει τις αληθινές διαστάσεις του θέματος.

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΣ?" για να παραφράσουμε τον Σαμαράκη.
Παρακολούθησα σήμερα την συνεδρίαση της Βουλής<όπως φαντάζομαι και πολλοί απο εσάς>παρακολουθώντας την τύχη της τροπολογίας που είχε καταθέσει ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης για το σπάσιμο του Δήμου ΛΈΣΒΟΥ.Επί του παρόντος ένα μικρό ρεπορτάζ απο το τέλος προς την αρχή των γεγονότων.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας κλείνοντας δεν αναφέρθηκε στην τροπολογία δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν την ενσωμάτισε στο ψηφιζόμενο Ν/Σ.
Ο αρμόδιος με το θέμα Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης ενώ εμφανίστηκε στα υπουργικά έδρανα δεν τοποθετήθηκε για την τροπολογία.
Ο βουλευτής Λέσβου κ. Π.ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ τοποθετήθηκε με ένα πρωτόγνωρο ύφος χαρακτηρίζοντας την τροπολογία "τροπολογία Μαυρογιαλούρου",χτυπώντας τα έδρανα σε σημείο να τον εγκαλεί ο Προεδρεύων της Βουλής και τελείωσε ζητώντας να έρθει Ν/Σ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ.<ΜΕΤΆ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΠΡΟΦΑΝΩς!!!>
Ο Βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ κ.Γ. Ζερδελής τοποθετήθηκε κριτικά αλλά στο τέλος συμφώνησε με την τροπολογία.
Ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος της ΑΝΕΛ Κ. Μαριάς τοποθετήθηκε για το Ν/Σ χωρίς αναφορά στην τροπολογία<ο κ.Κουίκ άφαντος!,ήταν βλέπετε που θα έπεφταν οι μάσκες κ. Κουίκ.Τι λέτε κ.Γαληνέ?>.
Την τροπολογία ανέπτυξε και στήριξε ο Νίκος Σηφουνάκης, αναπτύσσοντας ουσιαστικά επιχειρήματα και καλώντας όλους τους βουλευτές να την στηρίξουν.Αποδείχτηκε και πάλι ότι είναι απ τους λίγους που έχουν κότσια να στηρίξουν τα νησιά κόντρα στη λογική των "βολεμένων"
Την στήριξε βουλευτης της ΝΔ απο τα δωδεκάνησα και την απέριψαν οι βουλετες του ΣΥΡΙΖΑ ΣΆΜΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΚΕΦΑΛΟΝΙΆΣ.
Οι βουλευτές της ΝΔ δεν τοποθετήθηκαν επι της τροπολογίας.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετήθηκαν μεν αλλά και δεν κράτησαν αρνητική στάση όπως είχαν κάποιοι προαναγγείλει<Ίσως να τους ταρακούνησε το 5,7% που έγραψε η δημοσκόπηση στο Ποτάμι ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ>
ΤΏΡΑ το μπαλάκι είναι στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ.Μιχελάκη.Εχει Ν/Σ ΤΗΝ τρίτη στην Βουλή και μπορεί πιά να φέρει την τροπολογία και να την ενσωματώσει.ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Αλλιως αν συνεχισθει η απραξία που επιβάλουν ψηφοθηρικά μικροσυμφέροντα <αυτά και αν θυμίζουν Μαυρογιαλούρο> τότε το Ποτάμι μαζύ με το ΠΑΣΟΚ θΑ
ΠΆΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ.Αυτό βεβαία αφορά την ΝΟΔΕ της ΝΔ και μπορεί να δείξει την πραγματική της βούληση τώρα που όντως έπεσαν οι μάσκες όλων

 

Μοιράσου το άρθρο!