Πολιτική

03/06/2021 - 08:40

Η ξεχωριστή ανάρτηση του Π. Χριστόφα..... Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου συναντά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ιδιαίτερη η σημερινή ανάρτηση του Παναγιώτη Χριστόφα ( Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο»). Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική φωτογραφία προσωπικών στιγμών αλλά και ένα δυνατό μήνυμα για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν μπας και αλλάξει ο τόπος που ζούμε..

Ήταν ίσως το πρώτο σπουδαίο δώρο σου, ήταν η διασκέδασή σου και το βασικό μεταφορικό σου μέσο όταν ήσουν παιδί. Ήθελες μετά bmx ή mountain ή αγωνιστικό...


Μετά μεγάλωσες, ίσως να το άφησες και να το κοιτάς που και που ως σύμβολο της πρώτης νιότης. Ίσως και όχι, μιας και όλο και πιο πολύ πια ξανασυνδεόμαστε με το ποδήλατο σαν διασκέδαση, σαν εκγύμναση, σαν παρεΐστικο χόμπυ.


Η μετακίνηση πλέον και με πιο άνετα, πιο ελαφριά ακόμα και «υβριδικά» ποδήλατα είναι η πρόκληση της εποχής μας ειδικά στον αστικό χώρο.


Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα και με τη σκέψη ότι σε δύο μέρες είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), αυτόματα αναλογιζόμαστε πόσο σημαντικό είναι να περάσουμε στην επόμενη εποχή της φροντίδας του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας το όλο και περισσότερο για τις μετακινήσεις μας.


Το γεγονός ότι η κυρίαρχη κατάσταση στα μεγάλα και μικρά αστικά κέντρα δεν είναι φιλική στον ποδηλάτη ίσως πρέπει να μας κάνει πιο αποφασισμένους, κοιτώντας την υγεία, την οικονομία και τη διάρκεια του περιβάλλοντος, να διεκδικήσουμε τον χώρο, την ασφάλεια, την διαμόρφωση, την αειφορία.


Είναι στο χέρι όλων μας ή καλύτερα στο πετάλι όλων μας 
#WorldBicycleDay

Μοιράσου το άρθρο!