Πολιτική

05/12/2014 - 06:54

Ημερίδα ΟΝΝΕΔ Λέσβου για το AIDS

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, διοργάνωσε την 1η Δεκεμβρίου 2014 Ημερίδα με θέμα: «AIDS – Ενημέρωση, Πρόληψη και Κοινωνικό στίγμα». Κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η κ. Μόλυ Μαχαίρα, Ειδικευόμενη Γιατρός του Βοστάνειου Γ.Ν. Μυτιλήνης και μέλος πολιτικής επιτροπής Ν.Δ. και κ. Στέλλα Σπύρου, Κλινική Ψυχολόγος του Βοστάνειου Γ.Ν. Μυτιλήνης.
Οι ομιλήτριες με τις εισηγήσεις τόνισαν τη σημασία της πρόληψης απέναντι σε αυτή την ασθένεια που έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας και επεσήμαναν τους τρόπους μετάδοσής του. Μετά από την επιμορφωτική ενημέρωση των ιατρών, ακολούθησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το AIDS. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε η ορθή χρήση μέτρων προφύλαξης και προστασίας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Κώστας Τσαγκλιώτης, Κοινωνιολόγος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ΟΝΝΕΔ. Η Βάσω Καλαμιδιώτου, Εκπαιδευτικός και Υπ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Λέσβου, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μέρας, αναδεικνύοντας την παγκόσμια διάσταση του φαινομένου και παρουσίασε τις προτάσεις της οργάνωσης.
Οι προτάσεις εστιάζουν στον τομέα της πρόληψης, θέτοντας σε εφαρμογή τους βασικούς κανόνες σεξουαλικής υγείας, καθώς η προφύλαξη του καθενός αποτελεί προσωπική ευθύνη:
•    Ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών.
•    Πλήρης ενημέρωση όλων των νέων και ειδικά των εφήβων, αλλά και των γονέων σε ό,τι αφορά αυτό το φαινόμενο.
•    Υποχρεωτική καθοδήγηση από ψυχολόγους σε άτομα που είναι θετικά στον ιό, αμέσως μετά τη διάγνωση.
Η υποστήριξη και η συμπαράσταση των ατόμων που είναι φορείς του AIDS, είναι καθοριστική.
Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι το μόνο και το σπουδαιότερο όπλο απέναντι στο AIDS.
 

Μοιράσου το άρθρο!