Πολιτική

14/09/2012 - 19:45

Ήρθαν οι Κινέζοι!

Ήρθαν οι Κινέζοι!

pan style="text-align: justify; ">Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης 8μελούς υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της επαρχίας Jiangxi της Κίνας στη Λέσβο, για να γνωρίσει από κοντά το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και να εξετάσει τις προοπτικές συνεργασίας με το αντίστοιχο δικό της Παγκόσμιο Γεωπάρκο Sanquinsgjan της Κίνας, οι επικεφαλής της συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή.

Η αντιπροσωπεία από την Κίνα αποτελούνταν από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Επαρχίας Jiangxi κ. Maolin Xie, τον Αντιδήμαρχο Shangrao της Επαρχίας Jiangxi k. Yianjian Zhu, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Γενικού της Επαρχίας Jiangxi κ. Zhifei Xiao, το Διευθυντή του Τμήματος Γης και Πόρων της Επαρχίας Jiangxi κ. Zhizhong Chao, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος διοίκησης ορυκτών πόρων του Δήμου Ganzhou κ. Hailin Zeng και μέλη της Επιτροπής διαχείρισης του Γεωπάρκου Sanqingshan, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Αντιδήμαρχος Λέσβου κ. Γιάννης Τσακίρης με το Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Νικόλαο Ζούρο.

Ο Περιφερειάρχης αφού συζήτησε τις προοπτικές παράλληλης συνεργασίας της Περιφέρειας με την Επαρχίας Jangxi στα πλαίσια της προσδοκώμενης υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας των Γεωπάρκων Sanquinsgjan και του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, αντάλλαξε δώρα με τους αντιπροσώπους της Κινεζικής Επαρχίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!