Πολιτική

29/04/2022 - 13:11

Ήρθε ο Βουλευτής στο χωριό... και το χωριό απαντά... - ΚΚΕ για επίσκεψη Αθανασίου στον Μανταμάδο

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό...

 

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό βόλτες απο 'κεί και απο 'δώ και μοίρασε υποσχέσεις στους Μανταμαδιώτες για το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) του χωριού.

Μήπως μυρίστικε τις εκλογές ο κ. Χ. Αθανασίου και ήρθε στον Μανταμάδο να σιγουρέψει του ψήφους του; Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς τη παρουσία του και τις υποσχέσεις που μοίρασε στα καφενεία.

“Βρέθηκαν τα κονδύλια κα επιτέλους βρίσκεται σε καλό δρόμο το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου”

Αλήθεια ποιούς κοροϊδεύει ο Κ. Αθανασίου και κυβέρνηση της Ν.Δ που υπηρετεί;

Ποιοι είναι αυτοί που για μία ακόμα φορά εμπαίζουν του  κατοίκους του χωριού μας και των γύρο περιοχών. Ε! Λοιπόν είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ν.Δ η οποία συνεχίζει τη πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ Και στον τομέα της Υγείας.

Μίας κυβέρνησης που στηρίζει το “νέο Εσύ” των απολύσεων, των νοσοκομείων επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της επέκτασης των πληρωμών απο τους ασθενείς, της κατάργησης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, που απαξιώνει περισσότερο της Π.Φ.Υ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας).

Μιλάει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ν.Δ η οποία αποτελειώνει ότι άφησαν στη μέση οι υπόλοιπες κυβερνήσεις. Τσακίζει το λαό με την ακρίβεια, την ανεργία, τις υπέρογκες δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς του Ν.Α.Τ.Ο, χτίζει φυλακές για δυστυχισμένες ψυχές που ξεριζώνονται από τις χώρες τους (και με τη συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις).

Μίας κυβέρνησης (της Ν.Δ) η οποία όπως και οι προηγούμενες δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή για το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού μας, το οποίο λειτουργεί καθημερινά με προσωπικό ασφαλείας λόγω  της έλλειψης προσωπικού, καθώς και της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υπαλλήλων, που αντί να πάρει μέτρα προστασίας του, βρήκε την ευκαιρία να τους απολύσει.

Μία κυβέρνηση που έχει αφήσει τα Κέντρα Υγείας του νησιού μας “στη τύχη τους” τα οποία λειτουργούν χάρις το φιλότιμο των εργαζομένων.

Φτάνει πια ο Εμπαιγμός.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις βρίσκουν τα κονδύλια αλλά έργο τελικά δεν γίνεται! Και δεν γίνεται γιατί κοινός παρονομαστής της πολιτικής τους είναι η πιστή εφαρμογή της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στο χώρο.

Ας μας απαντήσουν επιτέλους τι τύπου Κ.Υ θα φτιάξουν στο χωριό μας, την στιγμή που προσκυνάνε τον εθνικό στόχο της αναθέρμανσης της καπιταλιστικής οικονομίας συναινούν στο ότι ο τομέας της υγείας γενικότερα και της Π.Φ.Υ ειδικότερα, αποτελούν πεδίο περικοπών των δαπανών και των παροχών απο το κράτος και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Θα είναι ένα Κέντρο Υγείας με δύο γιατρούς παρατημένους στο πουθενά, που θα περιφέρονται από δώ και απο 'κεί προκειμένου να καλύψουν κενά; Ή θα είναι ένα Κ.Υ  με πλήρη στελέχωση σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό με πλήρη και αποκλειστική δουλειά; Ένα Κ.Υ με δωρεάν παροχές προς όφελος των κατοίκων του χωριού και της  γύρο περιοχής. Δίνοντας σημασία στην σύνθεση και τον πληθυσμό (παιδιά, ηλικιωμένοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, χρόνια πάσχοντες), συνδεδεμένο με τα σχολεία και τον αθλητικό χώρο;

Θα είναι ένα Κέντρο Υγείας που θα συνεργάζεται με όλες τις αναγκαίες Υπηρεσίες και ασφάλειας της εργασίας, της ψυχικής υγείας, προγεννητικού ελέγχου, δημόσιας υγείας, κατ' οίκον νοσηλείας, κοινωνικής υπηρεσίας, με εργαστήριο, οδοντιατρείο, φαρμακείο;

Θα στελεχωθεί με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων; οικογενειακού, γενικών γιατρών, παθολόγων, παιδιάτρου, γυναικολόγου ψυχολόγου, εργαστηριακών γιατρών, ορθοπεδικού, οφθαλμίατρου με νοσηλευτές, μαίες – φυσικοθεραπευτές;

Ρωτάμε έτσι απλά. Γιατί εμείς εδώ στο Μανταμάδο ένα τέτοιο Κέντρο Υγείας έχουμε κατά νού, απαιτούμε και διεκδικούμε!

Και καλούμε τους κατοίκους του χωριού μας να αγνοήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των σύγχρονων μαυρογιαλούρων. Να πιστέψουν στη δύναμη τους. Στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και στο πλευρό του Κ.Κ.Ε να παλέψουν όχι μόνο για την ανέγερση του Κ.Υ αλλά και για την καλυτέρευση της ίδιας τους της ζωής. Με μάτια στραμμένα στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν με τις πολιτικές τους. Για το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας όπου στο επίκεντρο της θα 'μαστε εμείς και οι ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των βιομηχάνων, εφοπλιστών – μεγαλοεπιχειρηματιών. Μια κοινωνίας σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής με το λαό αφέντη στον τόπο του.

Σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

 

 

ΚΚΕ ΚΟΒ Μανταμάδου

Μοιράσου το άρθρο!