Πολιτική

31/08/2019 - 14:59

Ισοκατανομή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα προτείνει ο νέος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

“Πρέπει να καταλήξουμε σε μια κοινή δήλωση πολιτικής, εφαρμοστέας, ώστε να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις κάτι που θα ενδυναμώσει τις θέσεις μας”.

Στα παραπάνω αναφερόμενα από το νέο Περιφερειάρχη Β. ΑιγαίουΚώστα Μουτζούρη, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «ΑΛΗΘΕΙΑ»  (ραδιοφωνικός σταθμός της ΧΙΟΥ ) συνοψίζεται η ουσία της σύσκεψης στην οποία καλεί τους Δημάρχους όλων των νησιών της περιοχής μας, με αντικείμενο τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Η σύσκεψη, που  έχει οριστεί εδώ και αρκετές ημέρες, θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη, και όπως είπε, η απόφαση θα βγει μετά από βάσανο, ενώ η Περιφερειακή Αρχή θα καταθέσει την πρόταση – που δεν ακούμε βέβαια για πρώτη φορά- της ισοκατανομής του φορτίου, όπως είπε, των προσφύγων – μεταναστών σε όλη τη χώρα.

 

«Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να μην εγκλωβίζονται στα νησιά», τόνισε ο Κώστας Μουτζούρης ο οποίος για τα περεταίρω παρέπεμψε στην Κυβέρνηση, μιας και με βάση τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για να φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

Ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί πιο πολύ η Κυβέρνηση, θεωρεί πάντως ότι ακόμη και σήμερα ή αύριο θα υπάρχουν εξελίξεις σ’αυτό το πεδίο.

Προειδοποίησε τέλος, ότι οι «τόνοι θα ανέβουν και η φωνή θα είναι πιο στεντόρεια», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί στα νησιά, κάνοντας ειδική αναφορά στη Λέσβο που πλέον έχει ξεπεράσει τους 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μοιράσου το άρθρο!