Πολιτική

09/05/2017 - 06:19

Κ. Πουλάκης από τη Μυτιλήνη: μελετάμε τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου - Απόχωρη συμβούλων της παράταξης Γαληνού

Στη Μυτιλήνη  βρέθηκε  χθες Δευτέρα 8 Μαϊού ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Ο Κ. Πουλάκης και μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνει η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: "Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"

 

Για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου ο κ. Πουλάκης κατά τη συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε  «Δεν είναι στους στόχους μας να ανοίξουμε το θέμα του χωροταξικού. Παρ´ όλα αυτά, στόχος μας είναι να δούμε τώρα μερικές, μετρημένες ακραίες περιπτώσεις που αφορούν νησιωτικούς δήμους» .  Στην εκδήλωση στη Γ.Γ. Αιγαίου  ο κος Πουλάκης για δεύτερη φορά επισήμανε ότι η περίπτωση της Λέσβου, είναι μέσα σε αυτές που μελετούνται για ενδεχόμενη διαίρεση, γιατί είναι «μια ακραία περίπτωση», ενώ όσον αφορά το θέμα των κοινοτήτων έκανε καθαρό ότι κανείς δεν μιλάει για «διάλυση τους». «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αυτοδιοίκηση να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στον πολίτη» είπε. «Το κείμενο είναι προς διαβούλευση, ακούμε τι λέει ο κόσμος και οι περισσότεροι και αυτό που μας λένε οι περισσότεροι είναι ότι είναι καλύτερο να περάσουν αρμοδιότητες στις κοινότητες» σημείωσε.

 

Στην εκδήλωση πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν πάνω από 15 αυτοδιοικητικοί με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στο θέμα της διαίρεσης του δήμου.

Αρνητικά σχόλια την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Γαληνού.

Εν΄τω μεταξύ άσχημες εντυπώσεις προκάλεσαν και αρνητικά σχόλια ακούστηκαν από πολλούς από τους παρευρισκόμενους σχετικά με την ακατανόητη απόφαση δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου να αποχωρήσουν από την εκδήλωση «σε ένδειξη διαμαρτυρίας» και καταγγέλλοντας την – ούτε λίγο, ούτε πολύ – ως …εξωθεσμική! Αιτία, από ότι φαίνεται, είναι το γεγονός ότι ο Γ. Γ. δεν ζήτησε να ,,,,συναντηθεί με τον Δήμαρχο, προκειμένου ο τελευταίος να του εκθέσει τις απόψεις του για την διαίρεση του δήμου! Όπως όμως ανέφερε ο ίδιος ο Κ. Πουλάκης, «όποιος ζήτησε να με συναντήσει τον είδα», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, είπε στους παρευρισκόμενους ότι είχε συμφωνηθεί με τον Δήμαρχο να γινόταν συνάντηση μετά το τέλος της εκδήλωσης! Και παρουσία Αθανασίου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Αθανασίου, ο οποίος μάλιστα παρέβηκε και στην σχετική συζήτηση.

 

πηγή: mplokia.gr

Μοιράσου το άρθρο!