Πολιτική

28/01/2013 - 11:15

Και αυτό το Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος έκοψε πίτες...

Και αυτό το Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος έκοψε πίτες...

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, το απόγευμα, παρακολούθησε την εκδήλωση για τα «Ελευθέρια Μυτιλήνης – 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Λέσβου (1912 – 2012), που οργάνωσε το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην αίθουσα τελετών του Σχολείου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη τη Διευθύντρια Γεωργία Σκαλοχωρίτου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου για την πλούσια δράση τους και προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, το πρωί, ο Δήμαρχος παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Λέσβου, όπου αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο Βάσω Αψόκαρδου για την πρόσκληση κάλεσε τους εργολήπτες, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να συνδράμουν για να προχωρήσουν τα έργα στο Δήμο Λέσβου και ευχήθηκε το 2013 να είναι καλύτερη χρονιά για τον κλάδο απ’ ότι η προηγούμενη. (φώτο)

Εν συνεχεία, στο Χριστιανικό Κέντρο Μυτιλήνης, παρέστη κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Πολυτέκνων  Νήσου Λέσβου και αμέσως μετά, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας του Σωματείου Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων Λέσβου, όπου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σχεδιασμό καταβάλει προσπάθεια να εξασφαλίσεις ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας και κάλεσε τον Πρόεδρο του Σωματείου, Γιάννη Ελευθερίου και τα μέλη του σε κλίμα συναντίληψης, να συνεχισθεί η συνεργασία στην κατεύθυνση αυτή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από του Αντιδημάρχους, Βαγγέλη Γιαβάση και Ηλία Κουνιαρέλλη, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Χρυσοστόμου, παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Καλλονής «Η Ευποιία». Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη την Πρόεδρο Ευαγγελία Αβαγιανού, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα λοιπά μέλη του Συλλόγου για την πολυσχιδή και αθόρυβη δράση τους, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή για πολλούς συμπολίτες μας εποχή.

Τέλος, αργά το απόγευμα μετέβη στη Μήθυμνα όπου η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μηθύμνης «Αργύρης Εφταλιώτης», και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μήθυμνας «Η Αγάπη», τιμώντας την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποίησαν εκδήλωση η οποία περιελάμβανε φωτογραφικό οδοιπορικό της Παναγιώτας Θηβαίου με τίτλο «Λεσβιακός πολιτισμός στην Αθήνα των μουσείων», παλιά τραγούδια και καντάδες της Αθήνας από τη χορωδία του Συλλόγου της «Αγάπης» και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Παρουσία των Αντιδημάρχων, Λευτέρη Βογιατζή, Ηλία Κουνιαρέλλη και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας, Στέλιου Τσανακτσή και πολλών κατοίκων της κωμόπολης, ο Δήμαρχος συνεχάρη την Πρόεδρο Μαρία Χαραλάμπους για την ουσιαστική και πολυεπίπεδη δράση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μήθυμνας, καθώς και την Πρόεδρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκη Μηθύμνης, Γιώτα Θηβαίου, αφού, όπως είπε συμβάλει καθοριστικά στην πνευματική – εκπαιδευτική και κοινωνική πρόοδο της Μήθυμνας.
 

Μοιράσου το άρθρο!