Πολιτική

19/01/2012 - 12:53

Αν και συμπολίτευση ... τους τα "'έχωσε" ο Σπύρος Γαληνός

ign="center">Γαληνός στη Βουλή:

Πώς περιμένετε οικονομική ανάπτυξη;

Πώς περιμένετε να έχει μέλλον ο τόπος μας;

Οξεία κριτική άσκησε ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», που ήλθε με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος στην Βουλή για να πραγματώσει τις επιθυμίες της τρόικας.

Ο κ. Γαληνός έθεσε ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου το ερώτημα: «πώς είναι δυνατόν κάποιος να υπερψηφίσει την εμπλοκή χρηματιστηριακών εταιρειών στις αποκρατικοποιήσεις, τα εμπράγματα δικαιώματα έναντι οφειλών προς το δημόσιο ή τη μεταφορά της αρμοδιότητας για την είσπραξη χρεών προς το δημόσιο σε εισπρακτικές;». Παράλληλα υπέδειξε, ότι η εκχώρηση του δικαιώματος είσπραξης δημοσίων εσόδων έχει ιστορικά αποτελέσει προάγγελο πολλών κακών και αποτελεί ασφαλή ένδειξη κατάρρευσης του κράτους.

Για τις θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου ανέφερε ότι υπάρχουν αλλά είναι λίγες και αποσπασματικές και χάνονται.

Ο βουλευτής ν. Λέσβου έθεσε δυναμικά το ζήτημα των ελαφρομεταφορέων ζητώντας να αξιοποιηθεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο για να  εξαιρεθούν από τη απελευθέρωση των μεταφορών.

Τέλος ο κ. Γαληνός τόνισε ότι για να μπορέσει να υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια ανασυγκρότησης χρειάζεται μια ηγεσία που να μιλάει την γλώσσα της αλήθειας και να μπορεί να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη στους πολίτες.

 

 

--------------------------------------

Μυτιλήνη , Λέσβος, Lesvosnews, Lesvos news

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!