Πολιτική

19/04/2022 - 14:04

Καλά νέα! Ανοίγει ο δρόμος για κατασκευή σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥΜΟΥΡΙΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΕΔΙΒΙΜ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Απόφαση «παραχώρησης χρήσης στον Δήμο Δυτικής Λέσβο, άνευ ανταλλάγματος για 25 έτη» του οικοπέδου (έκτασης 8015,75 τ.μ.) στη θέση «Σουμούρια» Καλλονής, που ανοίγει διάπλατα το δρόμο προκειμένου ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να κατασκευάσει εκεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο, κοινοποίησε σήμερα το πρωί το Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 

Μετά από πολύμηνες επαφές που κορυφώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021 με την επίσκεψη του Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Δέρβου στην Καλλονή και τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, ολοκληρώθηκε σήμερα το γραφειοκρατικό σκέλος της παραχώρησης του οικοπέδου, προκειμένου η δημοτική αρχή να δρομολογήσει τις τελικές ενέργειές του για την αξιοποίηση της έκτασης.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της δημοτικής αρχής μέσω της αξιοποίησης του οικοπέδου που ανήκε στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. από το 1976, είναι η δημιουργία Ειδικού Σχολείου, με τη στήριξη και του Υπουργείου Παιδείας που είναι ενήμερο και για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας. Πλέον έχοντας και τυπικά στην κυριότητά του το οικόπεδο, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, μπορεί να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση του τελικού σχεδιασμού του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το όλο εγχείρημα.  

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Οφείλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω θερμά και δημόσια τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κωνσταντίνο Δέρβο, που εξαρχής έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, ανταποκρινόμενος άμεσα και ουσιαστικά στο αίτημά μας για την παραχώρηση του οικοπέδου. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του γραφειοκρατικού σκέλους, θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος Μανώλη Βαϊρακτάρη, τον Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., συντοπίτη μας και καλό φίλο Μιχάλη Ορφανό, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Ζαχαρώ Ιωακείμ και τον υπάλληλο του Δήμου μας Νίκο Μυστεγνιώτη. Πλέον αρχίζει η πραγματική δουλειά εκ μέρους μας, προκειμένου να βρούμε τα χρήματα για να κάνουμε μαζί με το Γραφείο ΑμεΑ που λειτουργούμε στο δήμο μας, πράξη το όραμά μας για τη δημιουργία Ειδικού Σχολείου και να δώσουμε λύση σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα του νησιού μας». 

Μοιράσου το άρθρο!