Πολιτική

17/06/2013 - 12:16

Καλά νέα για το Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Βρίσας

Μετά τη συνομιλία που είχε το πρωί της Παρασκευής, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή, κ. Θωμά Σφηκόπουλο, προέκυψε ότι οι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Βρίσα Λέσβου οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιπρύτανης τον Βουλευτή, η σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου, πρόκειται να σταλεί τις επόμενες ημέρες, αφού καθαρογραφούν τα Πρακτικά, στους εμπλεκομένους φορείς, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λέσβου, προκειμένου τα αρμόδια Όργανά τους να αποφασίσουν για την επιμέρους συμμετοχή τους.

Με δεδομένη τη σημασία του συγκεκριμένου Κέντρου όχι μόνο για την περιοχή της Βρίσας, αλλά και για ολόκληρη τη Λέσβο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως έχει επισημάνει ήδη από την πρώτη συνάντησή του με τον Αντιπρύτανη ο Βουλευτής, τον περασμένο Οκτώβριο, και ενόψει του περιορισμένου χρόνου που υπάρχει για να μη χαθεί η προθεσμία του ΕΣΠΑ, ο κ. Βογιατζής εξέφρασε εκ νέου σήμερα την αισιοδοξία του ότι  θα καταφέρουμε να δούμε το Κέντρο της Βρίσας να υλοποιείται και να γίνεται πραγματικότητα.

Μοιράσου το άρθρο!