Πολιτική

11/06/2013 - 12:40

up date Δήλωση Τέρενς Κουίκ - Καμία δέσμευση Στυλιανίδη για τον Καλλικράτη ...

Π

ροεκλογικές δεσμεύσεις Αντώνη Σαμάρα ότι ο Καλλικράτης θα αλλάξει στη Λέσβο.
Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Λέσβο τη Δευτέρα 10/06/2013.

ΚΑΜΙΑ δέσμευση για την αλλαγή του Καλλικράττη στη Λέσβο.

Αόριστες δεσμεύσεις για μελέτη των προβλημάτων του Καλλικράτης και μελλοντικές συσκέψεις. Βέβαια κανείς από τους τοπικούς άρχοντες ΔΕΝ έθεσε το θέμα επιτακτικά. Για άλλη μια φορά οι τοπικοί άρχοντες ενημέρωσαν για τα προβλήματα του Καλλικράτη και δεν έλαβαν καμία ξεκάθαρη απάντηση.  (Οι δυναμικές κινητοποιησείς , το δημοψήφισμα, ο αγώνας όλα ξεχάστηκαν  με την άφιξη του Υπουργού). Μάλιστα ο Δήμαρχος Λέσβου έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ήταν ο πρώτος Υπουργός που ζήτησε τη γνώμη των Δήμων!  Όλα κύλησαν ομαλά στην επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικού στη Λέσβο με αφορμή τη σύσκεψη για την δασοπυρόσβεση που έγινε στη Μυτιλήνη.


Επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των Δήμων και αν πιστέψουμε όσα λέει τότε το χρήμα ρέει άφθονο... Αναφέρθηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Λέσβου και «άδειασε» εμμέσως πλην σαφώνς  το Δημήτρη Βουνάτσο λέγοντας ότι τα χρήματα έχουν έρθει στο Δήμο Λέσβου αλλά πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.  Τόνισε ότι υπάρχουν 7,3 εκατ. ευρώ που περιμένουν να «πέσουν» στην αγορά της Μυτιλήνης. Το πρόβλημα είναι σε προμήθειες του παρελθόντος που έγιναν με διαδικασίες μη σύννομες.


Τέλος ο Υπουργός  δεν παρέλειψε να ευχηθεί και καλή επιτυχία στην Καλλονή.
Η επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Ε.  Στυλιανίδη προκαλεί αντιδράσεις και αναμένονται ανακοινώσεις από κόμματα και φορείς του νησιού.


up date Δήλωση Τερενς Κουικ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

«ΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΗΣ; ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ»

 

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Λέσβο για το θέμα του Καλλικράτη, που τόσο «καίει» το νησί, έκανε το εξής σχόλιο:

«Επιτέλους θα πρέπει η κυβέρνηση να πάψει τη διγλωσσία της.

Το καλοκαίρι, λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία της συγκυβέρνησης Σαμαρά, κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή με θέμα την αναγκαιότητα να αλλάξει το καλλικρατικό καθεστώς στο νησί της Λέσβου.

Η γραπτή απάντηση που έλαβα με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαράλαμπου Αθανασίου ήταν σχεδόν δεσμευτική με την αποδοχή της επανεξέτασης του Καλλικράτη στα νησιά και πόσο μάλλον στη Λέσβο.

Χθες, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης έβαλε την υπόθεση στις καλένδες. Ασάφειες και αοριστίες. Αόριστες δεσμεύσεις για... μελέτη των προβλημάτων του Καλλικράτη και μελλοντικές συσκέψεις!

Δηλαδή μια τρύπα στο νερό!

Με εντυπωσιάζει το γεγονός (πρέπει άραγε;) ότι, όπως διαβάζω στο lesvosnews.net, «κανείς από τους τοπικούς άρχοντες ΔΕΝ έθεσε το θέμα του Καλλικράτη επιτακτικά».

Εκφράζω την πλήρη απογοήτευσή μου για το πώς πορεύονται τα μέγιστα ζητήματα του νησιού που έχουν να κάνουν και με τον Καλλικράτη και διαβεβαιώνω ως Βουλευτής που έχω «υιοθετήσει» αυτή την Εκλογική Περιφέρεια, ότι θα έχω στην κορυφή των κοινοβουλευτικών μου προτεραιοτήτων το μέγιστο πρόβλημα Καλλικράτης – Λέσβος, όπως μου το θέτουν όλοι οι τοπικοί φορείς.

Επαναλαμβάνω: η διγλωσσία πρέπει επιτέλους να τελειώσει».


up date 2 Ανακοίνωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

 

«Ποῖος κυβερνᾶ αὐτόν τόν τόπον»

Παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, δυστυχώς για  άλλη μια φορά ο Λεσβιακός λαός βίωσε τον απόλυτο εμπαιγμό εκ μέρους της Κυβέρνησης στο μείζον θέμα του Καλλικράτη.

Παρά την παραδοχή του προβλήματος και τις διαβεβαιώσεις για την επίλυσή του (εδώ και ένα χρόνο) από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτεριών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, παρά την πρωθυπουργική δέσμευση για τη δημιουργία νέων Δήμων στη Λέσβο εντούτοις ο Δήμος Τέρας όχι απλά παραμένει, αλλά φαντάζει πλέον αδύνατη η διάσπασή του μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η δήλωση περί αναμονής των κατάλληλων συνθηκών για την νέα χωροταξική δομή της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στη Λέσβο μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει, αφού αναιρεί τα υποσχεθέντα από τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους.

Παρά λοιπόν τις συνεχιζόμενες παραιτήσεις αυτοδιοικητικών στο Δήμο Λέσβου (ακόμη και φιλικά προσκείμενων προς τη Ν.Δ) συνεχίζεται η ίδια αδιάλλακτη στάση απέναντι στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί της Λέσβου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λέσβου, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να αρθεί η αδικία εις βάρος του νησιού μας συνεπικουρούμενοι τόσο από τον Βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος κ. Τέρενς Κουίκ όσο και από το νέο Γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Σπύρο Γαληνό.

Ήρθε όμως και το πλήρωμα του χρόνου να απαντηθούν κάποια καίρια ερωτήματα:

Γιατί οι τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι τοπικές  Νομαρχιακές Οργανώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης ..ποιούν την νήσσαν;

Ας μας απαντήσει  κάποιος υπεύθυνα από την μεριά των κυβερνώντων ποιος θέτει φραγμούς στην υλοποίηση αυτού του πάνδημου αιτήματος;

Μήπως κάποιοι που προσβλέπουν -εκ νέου- σε καρέκλες και οφίτσια;;

Μήπως η Τρόικα;

Και εάν τα δεσμά της Λέσβου αποτελούν επιταγή της Τρόικα ας απαντηθεί η ερώτηση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή:   «Ποῖος κυβερνᾶ αὐτόν τόν τόπον»

 

(βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος)

Μοιράσου το άρθρο!