Πολιτική

04/10/2011 - 10:45

Κατά των καταλήψεων σχολείων η ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας

Η ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας  καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το φαινόμενο των καταλήψεων  σχολικών κτιρίων ως μέσο διεκδίκησης αιτημάτων, για τους παρακάτω  λόγους:

  1. Το Σχολείο είναι χώρος όπου συνυπάρχουν καθηγητές και μαθητές και όπου εκτελείται η μαθησιακή διαδικασία. Στα κατειλημμένα σχολικά κτίρια δεν υπάρχει τίποτε από αυτά, άρα έχουν πάψει να είναι ΣΧΟΛΕΙΑ. Είναι απλώς κτίρια.
  2. Το δικαίωμα της ΜΟΡΦΩΣΗΣ είναι αναπαλλοτρίωτο και συμπεριλαμβάνεται στα δικαιώματα του ανθρώπου σύμφωνα με τη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Καμία «πλειοψηφία συνέλευσης» όσο μεγάλη και αν είναι δε μπορεί να αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα από κανέναν.  Έστω και ένας μαθητής  να θέλει να κάνει μάθημα, πρέπει να μπορεί να κάνει.
  3. Η λέξη «κατάληψη» εμπεριέχει την έννοια της βίας και προέρχεται από τη στρατιωτική ορολογία, η δε εφαρμογή της στη πράξη προϋποθέτει τη χρήση βίας. Ως πολιτικό κόμμα  είμαστε κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται.
  4. Η κατάληψη δημοσίου κτιρίου είναι παράνομη πράξη, και οι καθηγητές της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  είναι ταυτόχρονα και μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και ορκίστηκαν την ημέρα του διορισμού τους  «να φυλάττουν το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους». Αυτονόητο είναι λοιπόν, ότι δεν μπορούν να στηρίζουν και να αποδέχονται  παράνομες πράξεις.

Το βασικότερο όμως είναι ότι αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας, αυτή την ώρα που η Ελλάδα ψυχορραγεί, κάποιοι επιμένουν να της δώσουν τη  «χαριστική βολή». Επιμένουν  να κάνουν πράξεις και «συνδικαλιστικούς αγώνες», όπως οι καταλήψεις, οι οποίες, ως γνωστό, ενώ γίνονται εδώ και τριάντα χρόνια δεν πρόσφεραν τίποτε στην Παιδεία, τα χάλια της οποίας είναι ορατά σε όλους.

Καλούμε όλους τους Έλληνες   να στηρίξουν τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  και ΣΧΟΛΕΙΟ είναι μόνο το ανοιχτό σχολείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΚΟΥΤ ΣΑΝΤΩΝΗΣ                                ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΟΥΖΑΛΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!