Πολιτική

07/07/2014 - 13:23

Καταστρέφουν λιθόστροτο μονοπάτι σε μεσαιωνικό οικισμό στον Ασώματο

ign="center">ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ

Μία ακόμα διάνοιξη παράνομου αγροτικού δρόμου καταστρέφει λιθόστρωτο μονοπάτι, αυτή τη φορά μέσα από τον μεσαιωνικό οικισμό της Νυχτάντας. Η καταστροφή είναι ισοπεδωτική και μη αναστρέψιμη, απ’ ότι φαίνεται και από τις φωτογραφίες που μας έστειλαν και σας κοινοποιούμε.

Ως Οικολογικός άνεμος ζητάμε την επέμβαση  των αρμοδίων υπηρεσιών και της εισαγγελίας ως ελάχιστη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού σε μία ακόμα ανεπανόρθωτη ενέργεια που πλήττει το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της Λέσβου.

Πέρα από τα συμφέροντα ιδιωτών, που δεν έχουν πρόβλημα να καταστρέψουν οτιδήποτε αρκεί να εξασφαλίσουν δρόμο για την περιουσία τους και πρέπει να διωχθούν ποινικά και να αντιμετωπιστούν αρμοδίως η κοινωνία της Λέσβου θα πρέπει να καταλάβει ότι πάρα πολλούς λόγους να διαφυλάττει την πολιτιστική της κληρονομιά με σημαντικότερους τους παρακάτω.

Α. Παραδίδουμε στους επόμενους όσα μας παρέδωσαν οι προηγούμενοι, δεν τα καταστρέφουμε.

Β. Φροντίζουμε να αυξάνουμε τις πιθανότητες για προσέλκυση «οικοτουριστών» (περιπατητών, ποδηλατών, ορνιθοπαρατηρητών κ.α.) που αναζητούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου που επισκέπτονται και συνήθως προέρχονται από ψηλά εισοδηματικά στρώματα και δεν αφήνουμε να καταστραφούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ενός ιδιώτη.

 

 

Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο

Μοιράσου το άρθρο!