Πολιτική

11/06/2012 - 06:24

Καθαρίστηκε ο βυθός και η παραλία του Αγίου Ισιδώρου Πλωμαρίου

Σε φιλικό κλίμα εξελίχθηκε  την Κυριακή 10/06/2012 η κοινή δράση καθαρισμού του βυθού και της παραλίας του Αγίου Ισιδώρου μεταξύ έφεδρων καταδρομέων, λιμενικού σώματος και εθελοντών Πλωμαρίου. Παρών, και ο Δήμος με δύο εργάτες της καθαριότητας και ένα φορτηγάκι για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οι έφεδροι καταδρομείς, με τον εξοπλισμό τους βούτηξαν από το ύψος της Εκκλησίας του Αγίου Ισιδώρου έως και πέρα  από το ποτάμι που εκβάλλει στην θάλασσα! Από εκεί μαζεύτηκαν σκουπίδια και παλιοσίδερα, όπως μια μηχανή αυτοκινήτου, οικοδομικοί σιδερένιοι πύργοι σκαλωσιάς, καγκελόπορτες και άλλα!!! Απομεινάρια τα οποία είχε κατεβάσει το ποτάμι από προηγούμενες πλημμύρες, όμως από τα λεγόμενα των δυτών που έβγαλαν σε πέρας το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ο βυθός είναι καθαρός.
Οι εθελοντές Πλωμαρίου ξεκίνησαν τον καθαρισμό της παραλίας από το ίδιο ύψος  μέχρι και το μισό της παραλίας αφού η αφόρητη ζέστη μας ανάγκασε να διακόψουμε γύρω στις τρεις το μεσημέρι. Πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, ναύλον σακούλες, σπασμένες καρέκλες, δίχτυα, σπασμένα μπουκάλια και άλλα τέτοια παρεμφερή, ήταν "λεία" την οποία μαζέψαμε από την παραλία.
Αργότερα, σε συζήτηση που είχαμε μαζί τους μιλήσαμε για τις δράσεις που γίνονται σε άλλα μέρη του Λέσβου και τις προσπάθειες από άλλες ομάδες εθελοντών για να κρατήσουμε το νησί μας καθαρό.
Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους μας, που έλαβαν μέρος στην προσπάθεια αυτή, για την βοήθειά και την προσφορά τους στο έργο της καθαριότητας.
Ευχαριστώ προσωπικά τον παιδικό μου φίλο Σταύρο Μυρογιάννη για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε από την σημερινή προσπάθειά μας στην σελίδα Plomari Volunteers, καθώς και τα καλά του λόγια στην ομάδα  Lesvos Island Scuba Divers!
 πηγή: Ερμής Περρής/plomarivolunteers.com
Δείτε φωτογραφίες που μας έστειλε  o κ. Γαβριήλ Χαλδέζος  (1-8):
[gallery link="file" columns="2" orderby="post_date"]

Μοιράσου το άρθρο!