Πολιτική

13/06/2017 - 06:25

Καθησυχαστικός ο Χρήστος Σπίρτζης για το σεισμό στη Λέσβο

&n

bsp;

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, λέγοντας ότι, μέχρι στιγμής, είναι ελάχιστοι οι ελαφρά τραυματίες ενώ η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τους σεισμολόγους.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σπίρτζης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και με τον Δήμαρχο της Μυτιλήνης, ενώ ήδη έχουν αναχωρήσει κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα καθώς και συνεργεία της ΕΜΑΚ και μηχανικών. Επίσης έκανε γνωστό ότι το βράδυ θα αναχωρήσει κλιμάκιο που θα ελέγξει τα σχολεία  ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα δούμε τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάντως ο υπουργός αν και επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά παλαιά κτίρια στο νησί και ότι χρειάζεται προσοχή, εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλα θα πάνε μια χαρά καθώς όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση.

Άμεση η μετάβαση των κλιμακίων

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, «κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, αρμόδιοι μηχανικοί της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ο Πρόεδρος Ευθύμιος Λέκκας και στελέχη του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, αρμόδιοι μηχανικοί των διευθύνσεων Οδικών και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου, μεταβαίνουν ήδη στη Μυτιλήνη» με εντολή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

«Στην αποστολή θα συμμετάσχει και κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ) θέτοντας ως προτεραιότητα τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων» υπογραμμίζει το υπουργείο Υποδομών και προσθέτει ότι ο κ. Σπίρτζης έχει επίσης μιλήσει και με τον πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Ευστράτιο Μανωλακέλλη, για τη συμμετοχή των διπλωματούχων μηχανικών στη διαδικασία διερεύνησης και καταγραφής των καταστροφών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι: Πρώτον η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας για τους κατοίκους της περιοχής και δεύτερον η άμεση καταγραφή των ζημιών με στόχο την ταχύτατη αποκατάσταση των πληγέντων.

«Τα εξειδικευμένα κλιμάκια όλων των προαναφερθεισών υπηρεσιών θα πραγματοποιήσουν άμεσα αυτοψίες στην περιοχή. Ταυτόχρονα, σε ετοιμότητα βρίσκεται ένας ακόμη μεγάλος αριθμός μηχανικών των υπηρεσιών του υπουργείου στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία η άμεση μετάβασή τους στο νησί της Μυτιλήνης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο!