Πολιτική

12/12/2019 - 06:45

Κάτι αλλάζει στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Μυτιλήνης

Ο  πρώην Δήμος Λέσβου – όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωση η «Κιβωτός» -  δεν ξεκίνησε πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων για το 2019, με αποτέλεσμα οι νέοι Δήμοι Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου να πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή όλες τις διαδικασίες για προγράμματα περίθαλψης, στειρώσεων κτλ.

Ο Δήμος Μυτιλήνης ξεκινάει την πρώτη σοβαρή προσπάθεια για το τεράστιο αυτό θέμα με την αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων  στον Καρά Τεπέ που τα τελευταία 10 χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του! Με έναν υπάλληλο και με υποτυπώδη εξοπλισμό προσπαθούσε να παρέμβει σ΄ ένα πρόβλημα που είναι  πληγή για τη Λέσβο. 

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019 εγκρίθηκε η  μελέτη ύψους  168.000 για την επισκευή της υφιστάμενης εγκατάστασης στον Καρά Τεπέ που λειτουργεί ως καταφύγιο όσο και η προμήθεια αποθηκευτικού οικίσκου για την αποθήκευση του εξοπλισμού κτηνιατρικής περίθαλψης των ζώων.

Η μελέτη θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί.

Επίσης  από τους 20 εκτάκτους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στην καθαριότητα οι 2 ανέλαβαν το θέμα με τα αδέσποτα.

Παράλληλα ο Δήμος αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης  των αδέσποτων.

Τα παραπάνω  αν μη τι άλλο αποτελούν ένα πρώτο θετικό δείγμα γραφής από το Δήμο Μυτιλήνης και όλα δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. Υπενθυμίζουμε ότι προεκλογικά ο ο Στρατής Κύτελης συνοδευόμενος από τον κτηνίατρο Γιώργο Παλαιολόγο είχε επισκεφθεί το Κέντρο στον Καρά Τεπέ και είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα με τα αδέσποτα.

Μοιράσου το άρθρο!