Πολιτική

04/05/2012 - 11:43

Κ.Μουτζούρης: Η υποψηφιότητά μου είναι απαλλαγμένη από οσμές του παρελθόντος, βάρη, λάθη και εμπάθειες

href="http://agrorama.files.wordpress.com/2011/05/moutzouris_lesvosnews-net.jpg">
Φτάνοντας στο τέλος της πιο σύντομης ίσως προεκλογικής περιόδου των τελευταίων ετών, ο υποψήφιος βουλευτής τής Ν.Δ. καθηγητής Κώστας Μουτζούρης μάς μιλά για τη συμμετοχή του σ’ αυτή, μετρά τι πρόλαβε και τι όχι, σχολιάζει το κλίμα που επικράτησε, αξιολογεί την υποψηφιότητά του και δηλώνει ότι έχοντας καταργήσει πολιτικές και κοινωνικές παρωπίδες, είναι ανοιχτός σε όλους.

Λίγο πριν την κάλπη, πιστεύετε πως έχετε έρθει σε επαφή με τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Νομού μας;
«Είναι γεγονός ότι ο χρόνος που είχα στη διάθεσή μου για τον προεκλογικό μου αγώνα ήταν πολύ περιορισμένος, αν ληφθεί υπόψη ότι κλήθηκα από τη Ν.Δ. να συστρατευθώ και το αποφάσισα πριν από λιγότερο από δύο μήνες. Η Λέσβος, ένα τεράστιο νησί, όπως και η Λήμνος, απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο για μία καλή διάχυση των ιδεών ενός υποψηφίου, αλλά και για την προσωπική γνωριμία του με τους εκλογείς.

Πρόλαβα...
»Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι η κινητικότητα που με διακρίνει, οι καλοί και με εμπειρία τοπικοί παράγοντες οι οποίοι συντάχθηκαν μαζί μου, η καλή γνώση του χώρου, ιδιαίτερα της Λέσβου και λιγότερο της Λήμνου, οι νέοι φοιτητές και εργαζόμενοι οι οποίοι συνέβαλλαν στην καμπάνιά μου, πέτυχαν να έρθω σε επαφή με το μεγαλύτερο μέρος των εκλογέων και του χώρου. Νιώθω ότι ήρθα σε επαφή, αλλά όχι με την άνεση και τον τρόπο που θα επιθυμούσα.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσω ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λέσβο, η επαφή μου με το νησί ήταν συνεχής, οι εκπαιδευτικοί γονείς μου οι οποίοι δίδαξαν μεγάλο μέρος του λεσβιακού πληθυσμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι παιδικοί μου φίλοι, ήταν ένας άλλος βοηθητικός παράγοντας. Άλλωστε, τα τεχνικά θέματα και εν γένει τα προβλήματα του Νομού μού είναι γνωστά από τη συνεχή ενασχόληση με αυτά επί σειρά ετών.»

Στους εκλογείς που δεν μπορέσατε να απευθυνθείτε ελλείψει χρόνου, τι μήνυμα στέλνετε;
«Πρώτον ότι θα φροντίσω να έρθω σε επαφή μαζί τους αμέσως μετά τις εκλογές. Δεύτερον ότι μετεκλογικά δε θα υπάρχει καμμία διάκριση απέναντί τους σε σχέση με αυτούς που έχω συναντήσει και συζητήσει.

Τρίτον, τους θεωρώ εξίσου φίλους και θα ασχοληθώ με τα ζητήματά τους με την ίδια θέρμη.»

Πώς κρίνετε ότι κινήθηκε η προεκλογική περίοδος στο Νομό μας;
«Αν και δεν έχω εμπειρία από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο Νομό, διότι δεν υπήρξα άλλη φορά υποψήφιος αλλά και γιατί ζούσα σε άλλη περιοχή της χώρας, μπορώ να δηλώσω ότι ήταν μια ήπια και ευπρεπής προεκλογική περίοδος, απαλλαγμένη από πάθη, υψηλούς τόνους, φανατισμούς και εντάσεις. Οφείλεται κατ’ αρχάς στους ίδιους τους υποψηφίους και στη συνέχεια στην ωριμότητα των εκλογέων. Σε αυτή την ωριμότητα συνέτεινε και η οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα. Μία θετική εξέλιξη στη δύσκολη αυτή περίοδο.»

Χωρίς παρωπίδες

Η υποψηφιότητά σας τι πρεσβεύει; Γιατί να σας επιλέξει ο ψηφοφόρος τής Ν.Δ. ή ο εκλογέας από οποιονδήποτε άλλο χώρο;
«Η υποψηφιότητά μου είναι απαλλαγμένη από οσμές του παρελθόντος, βάρη, ευθύνες, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, λάθη, εμπάθειες που αναπόφευκτα φέρνει η άσκηση εξουσίας. Είμαι “νέο αίμα” στην πολιτική, με σημαντικότατες εμπειρίες στη διοίκηση από το χώρο του Πολυτεχνείου και άλλους φορείς του Δημοσίου. Είμαι αγαπητός από τους νέους και ιδιαίτερα τους φοιτητές, πράγμα που διαπιστώνω καθημερινά στις επαφές μου με τους εκλογείς. Έχω συμβάλει με μελέτες μου σε όλη τη χώρα και την Κύπρο για τη βελτίωση συνθηκών ζωής, αναψυχής και μεταφοράς των συμπολιτών μου. Έχω έρθει τεχνικός αρωγός χωρίς καμμία αμοιβή οποτεδήποτε μου ζητήθηκε από τη Λέσβο. Οι σχέσεις μου με τους αυτοδιοικητικούς της νήσου είναι άριστες ανεξαρτήτως παρατάξεως.

Έχω αποβάλει τις πολιτικές και κοινωνικές παρωπίδες, είμαι ανοιχτός σ’ όλους. Προσπαθώ η σκέψη μου να είναι θετική, διευρυμένου ορίζοντα και χωρίς περιχαρακώσεις.»

Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;
«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η προσπάθειά μου θα βρει ανταπόκριση από τους συμπολίτες σε όλο το Νομό. Απευθύνομαι σε όλους και δεσμεύομαι για λίγα λόγια, πολλή δράση, για το καλό όλων και κυρίως του τόπου.»

πηγη: ΕΜΠΡΟΣ / Μαρίνα Πολλάτου

---------------------------------------------

Η ιστοσελίδα του Κώστα Μουτζούρη:   http://www.moutzouris.gr/

Μοιράσου το άρθρο!