Πολιτική

17/06/2019 - 22:40

ΚΝΕ Λέσβου: Η στοχοποίηση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης δεν είναι τυχαία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, η οποία όχι μόνο δεν προστατεύει το δικαίωμα των μαθητών στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση, αντιθέτως αποφασίζει να μειώσει τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου για να εξαφανίσει το πολύχρονο στεγαστικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να μην αποδεχτεί όλες τις αιτήσεις των μαθητών που έκαναν αίτηση φέτος για τη Α΄ Γυμνασίου του Σχολείου.

Θα δεχτεί μόνο 24 μαθητές, απορρίπτοντας 27 παιδιά από το σχολείο. 


Η σημερινή πολιτική έχει οδηγήσει σε τρομακτικά αδιέξοδα τη δημόσια μουσική παιδεία και ειδικά τα Μουσικά Σχολεία, είναι η ίδια πολιτική που έχει μετατρέψει το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο, ωθώντας γονείς και μαθητές στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά ωδεία. 


Η στοχοποίηση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης δεν είναι τυχαία! Μέσα από δεκάδες κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, έχει αναδειχθεί το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, τον προηγούμενο χρόνο. Η ΚΝΕ βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών όλα αυτά τα χρόνια που ταλαιπωρούνται από τις αποφάσεις κυβερνήσεων και υπουργείου Παιδείας για την υποβάθμιση και απαξίωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Ζήτημα που απασχόλησε και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσω ερώτησης που έθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ (24/01/2019), θέλοντας να αναδείξει ακόμη περισσότερο το μεγάλο πρόβλημα των μαθητών στο νησί του Βορείου Αιγαίου. 


Τα χιλιάδες μνημονιακά μέτρα και οι νόμοι που έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης, λειτουργούν ως οδοστρωτήρας για το μέλλον και τα όνειρα των μαθητών. Αντί να λύσουν το πρόβλημα λοιπόν, για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση και τα όργανα που εφαρμόζουν τους νόμους αυτούς, επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τους μαθητές ως ένα αριθμητικό, οικονομικό πρόβλημα. 


Η ΚΝΕ ξεκαθαρίζει, πως θα παραμείνει στο πλευρό των μαθητών, θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να παλεύει για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων που οφείλει να έχει κάθε νέος και νέα. Η επίθεση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης αποδεικνύει πως ο αγώνας έχει αντίκτυπο. Τώρα, πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη

αποφασιστικότητα, να μην τους δοθεί καμία ευκαιρία να μειώσουν τη νεανική πολιτιστική πηγή του νησιού. Η τέχνη και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων και όχι λίγων.


Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Ιούνη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου στις 13:30.
Απαιτούμε:
Κανένας μαθητής να μην μείνει έξω από το Μουσικό Σχολείο
Να μην κλείσει κανένα τμήμα στο Μουσικό Σχολείο
Να δεσμευτεί το Υπουργείο για την άμεση λύση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου


17/06/2019
Τ.Σ Λέσβου της ΚΝΕ

Μοιράσου το άρθρο!