Πολιτική

12/04/2021 - 18:58

ΚΝΕ Λέσβου: καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. 

Το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ προσκαλεί σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. 

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, ακέριος μοναχός του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι ηπείρου, ένα μέρος στεριάς…Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την Ανθρωπότητα. Κι έτσι ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπάει για σένα». Τζον Ντoν (1572-1631)

Το τεράστιο πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού αιτούντων ασύλου και προσφύγων, στο νησί μας και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου έχει αγγίξει όλο τον κόσμο. Έχει φτάσει να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, επιβαρύνοντας τους πρόσφυγες και τον λεσβιακό λαό, ανάλογα με τα παζάρια κάθε φορά μεταξύ της ΕΕ, της Τουρκίας και άλλων δυνάμεων. Είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, που υπέγραψαν κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υποστήριξη και άλλων κομμάτων. Πρόβλημα, που όχι μόνο δεν λύνεται από τη κυβέρνηση, αλλά του δίνει όλο και πιο καθαρά ένα μόνιμο χαρακτήρα στα νησιά μας, με τα σχέδια τους για μόνιμη δομή. Διατηρούν τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων ασύλου, αγνοώντας την αντίδραση και αντίσταση του λεσβιακού λαού να υποστηρίξει τα εγκληματικά τους σχέδια. 

Με αυτή την δραστηριότητα το Τ.Σ. Λέσβου της ΚΝΕ θέλουμε να καλέσουμε κάθε νέο και νέα να εκφράσει το δικό του μήνυμα μέσα από το δικό του έργο. Μήνυμα αντίδρασης απέναντι στις φρικτές εικόνες που όσο κι αν θεωρεί κάποιος ότι «συνηθίζεις», συνεχίζουν να μας παγώνουν το αίμα. Μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης. Μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό με τους οποίους δυστυχώς  έχουμε αναγκαστεί να έρθουμε τόσο κοντά.   

Εμπνεύσου από έργα τέχνης ενάντια στον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. Από καλλιτέχνες από τις εικαστικές τέχνες, ποιητές, λογοτέχνες και δραματουργούς.

Ψάξε τραγούδια και τα μηνύματα τους, σύνθεσε τα δικά σου τραγούδια.  Ζωντάνεψε μέσα από τη δική σου ματιά θεατρικά έργα ή γράψε το δικό σου και παρουσίασε το.  

Επέλεξε μορφές όπως το σκίτσο ή ζωγραφική. Πάρε θέση πίσω από τη κάμερα και φωτογράφισε μέσα από τα δικά σου μάτια, φτιάξε τη δική σου ταινία μικρού μήκους ή video. Γίνε ρεπόρτερ, σεναριογράφος, φωτογράφος.

Ατομικά ή με την ομάδα του καθένας, δήλωσε συμμετοχή και δημιούργησε το δικό σου έργο.

Λήξη συμμετοχής έως 30 Μαΐου  και αποστολή των έργων έως 10 Ιούνη. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 6011 754, email: knelesvou@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο!