Πολιτική

21/03/2023 - 20:09

ΚΟΒ ΚΚΕ Αγιάσου και Μανταμάδου απαντάνε στις προκλητικές δηλώσεις του Ιασ. Πιπίνη

Κομματικές Οργανώσεις Υγείας,  Μανταμάδου, Αγιάσου Λέσβου του ΚΚΕ

 

Για τις δηλώσεις πρόκληση του κυρίου Πιπίνη, υποψήφιου βουλευτή με την ΝΔ

 

Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα, αλλά και στο νησί μας,  για το έγκλημα στα Τέμπη, για την υγεία και ασφάλεια σε Μέσα και υποδομές. Μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων που ιδιωτικοποιούν δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια υγεία και το Παιδιατρικό Ογκολογικό Κέντρο, ήρθε η επίσκεψη του συμβούλου του πρωθυπουργού και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας.

            Επειδή οι Πολίτες της Λέσβου όμως και μνήμη και κρίση έχουν καλό είναι να θυμίσουμε ορισμένα γεγονότα που αφορούν στο πολύπαθο ΚΥ Μανταμάδου και την αλληλεξάρτηση του, με τις κατά καιρούς επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας γενικά αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων πολιτευτών. .(πριν λίγο καιρό για το ίδιο ΚΥ αναφερόταν ο άλλος «Έτερος Καππαδόκης» της ΝΔ κ. Αθανασίου).

            Το ΚΥ Μανταμάδου δεν είναι εφεύρεση ούτε της σημερινής ούτε της προηγούμενης κυβέρνησης!! Υπάρχει στα χαρτιά δεκαετίες τώρα. Μάλιστα ήταν και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που αναφερόταν ονομαστικά ότι υποβιβάζεται από ΚΥ σε ΠΠΙ στο ΦΕΚ της Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  (Υπουργός Υγείας Α. Σ. Γεωργιάδης) !!!!!!

            Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το επαναφέρει στο προσκήνιο μαζί με το ΚΥ Αγιάσσου!!! (αυτοί πλειοδοτούσαν). Αποτέλεσμα όχι μόνο κανένα ΚΥ ΔΕΝ φτιάχτηκε αλλά  τα αντίστοιχα  ΠΠΙ έμειναν υποστελεχωμένα και ακόμη και σήμερα δεν λειτουργούν ούτε σαν Κέντρα εφημέρευσης. Παράπλευρη απώλεια της δημιουργίας, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, των δυο ΚΥ, η  μη επαρκής στελέχωση του ήδη λειτουργούντος ΚΥ Μυτιλήνης και η υποβάθμιση του εφημεριακού προγράμματος του και η καρατόμηση του τότε επιστημονικού υπεύθυνου που τεκμηρίωσε την Ερώτηση του τότε βουλευτή του ΚΚΕ  Σταύρου Τάσσου σχετικά με τους γιατρούς που υπηρετούσαν στο ΚΥΜ. 

            Σήμερα, προεκλογικά, ξαναχτίζει (;) η κυβέρνηση το ανύπαρκτο ΚΥ Μανταμάδου που η ΝΔ προ δεκαετίας περίπου είχε καταργήσει. Παράλληλα ΚΑΝΕΙΣ δεν ξαναλειτουργεί τα καταργημένα κέντρα εφημέρευσης (τουλάχιστον σε απομακρυσμένα και νευραλγικά σημεία) ΟΥΤΕ σκέφτεται να τα ενισχύσει  με νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρο.  

            Κοινή συνιστώσα όλων των προηγούμενων η εμμονή ΟΛΩΝ των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στην υποστελέχωση του ΕΣΥ, το πέρασμα των υπηρεσιών υγείας, αρχίζοντας από την ΠΦΥ, σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

            Κατά καιρούς  διάφοροι Μαυρογιαλούροι προσπαθούν να χτίσουν πολιτική καριέρα,  πατώντας πάνω στα ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα  προκειμένου να μας πείσουν ότι κατόπιν ενεργειών τους έγινε μια τρύπα στο νερό.!!!  Γιατί πχ μπορεί να στάλθηκε επανδρωμένο ασθενοφόρο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής πλησίον της Πέτρας και του Μολύβου αλλά α) το χρονικό διάστημα που έμεινε ήταν μικρό και με την αποχώρηση του οι κάτοικοι της περιοχής αφέθηκαν στη μοίρα τους. β) Η παρουσία του αυτή δεν συνοδεύτηκε από επαναλειτουργία και ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου εφημερίας στην Πέτρα πού όχι μόνο θα επανάφερε και αναβάθμιζε τις υπηρεσίες ΠΦΥ και επείγουσας ιατρικής  στην περιοχή αλλά και θα έδινε ανάσα βοηθείας στο ΚΥ Καλλονής. γ) Τέλος το ασθενοφόρο αυτό έλειψε από ένα άλλο μέρος της Ελλάδας σε μια περίοδο με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες. Άρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο νησί, αντί να επαίρονται που ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ τις ελλείψεις αντί να δώσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, έκαναν πασαλείμματα προκειμένου να παρουσιάσουν στους «ιθαγενείς» τα «καθρεφτάκια» που ήρθαν στο νησί «κατόπιν ενεργειών τους».

Καμιά ανοχή στην πολιτική την υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ!

Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, με πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και ανεπτυγμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο!

 Απαιτούμε να γίνουν πράξη τα αιτήματα των φορέων του νησιού

*Άμεση στελέχωση  των ΚΥ του νησιού, τόσο της περιφέρειας όσο και της πόλης με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού για σύγχρονη, δωρεάν, και υψηλού επιπέδου  υγεία. 

*Άμεση έναρξη  των εργασιών και ενεργειών για τη γρήγορη και πλήρη λειτουργία των ΚΥ Μανταμάδου και Αγιάσσου. Μέχρι τότε να λειτουργούν ως κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ

 *Να επαναλειτουργήσουν ή και να φτιαχτούν κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ σε κομβικά και δυσπρόσιτα σημεία του νησιού.

* Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο (γιατρούς, διασώστες κτλ) ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό ώστε να αναλάβει τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των επειγόντων  και έκτακτων περιστατικών σε όλο το νησί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.

* Επαναλειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης σε 24ωρη βάση με πλήρη σύνθεση μόνιμου προσωπικού ανάλογη των αναγκών μιας πόλης όπως η Μυτιλήνη.  

Κανείς προστάτης δε θα μας σώσει. ΜΟΝΟ ο ΛΑΟΣ Σώζει το ΛΑΟ, με την συνέχεια του αγώνα του και ισχυρό ΚΚΕ

 

  

Μοιράσου το άρθρο!