Πολιτική

09/09/2020 - 07:47

Κόλαση στη Μόρια - Δηλώσεις Δημάρχου Μυτιλήνης (βίντεο)

Νύχτα κόλασης στη Μυτιλήνη ήταν αυτή της Τρίτης καθώς πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ στο ΚΥΤ Μόριας έχει καταστρέψει σχεδόν στο σύνολο του τον καταυλισμό ενώ χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κυτέλης μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ήταν «μια πολύ δύσκολη νύχτα για όλους και όλοι στο νησί είναι ανήσυχοι. Εν μέσω πανδημίας μια τέτοια εξέλιξη είναι τραγική, καθώς αυτή τη στιγμή 12.000 άνθρωποι είναι στοιβαγμένα επί της εθνικής οδού και άλλα έχουν φύγει μέσα στα βουνά» είπε ο κ.Κυτέλης.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ της Τρίτης προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ. Λόγω των ενισχυμένων ανέμων, οι φλόγες μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων, με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή να μετατραπεί σε μία τεράστια εστία φωτιάς, κατακαίγοντας τα πάντα και ειδικότερα τα κοντέινερ και τις σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μοιράσου το άρθρο!