Πολιτική

28/01/2020 - 18:57

Κοντά στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Αγίας Παρασκευής η Μαρία Κομνηνάκα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο εκμεταλλεύτηκε η βουλευτής, από την παύση των εργασιών της βουλής, για να έρθει στο νησί της.

Ένα Σαββατοκύριακο που δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο όμως, αφού το Σάββατο το πρωί περιόδευσε, επικεφαλής  κλιμάκιου μελών και στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ,  και μίλησε με καταστηματάρχες της αγοράς της πόλης για τις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό κ.λ.π..

 Την Κυριακή το απόγευμα επισκέφτηκε την Αγία Παρασκευή. Εκεί η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Η αγανάκτηση πραγματικά περίσσευε από τους αγρότες οι οποίοι αισθάνονται παρατημένοι από την κυβέρνηση αφού, όπως μας έλεγαν, οι τιμές του λαδιού είναι σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα ούτε να ζήσουν τις οικογένειές τους πια μπορούν αλλά ούτε τα έξοδά τους να καλύψουν. Για δε το ζωικό τους κεφάλαιο χαρακτηριστικά ανέφεραν για τις ζωονόσους ότι έχουν εξαφανίσει μεγάλο μέρος των κοπαδιών τους. Ότι η αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φροντίσαν για τη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας με τους απαραίτητους κτηνιάτρους ώστε να προλαμβάνουν την εξάπλωση των ασθενειών, τα υπέρογκα ποσά που πρέπει οι ίδιοι να πληρώνουν για φάρμακα, είναι αυτή που έχει οδηγήσει πολλούς μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στην απογοήτευση και στη ζήτηση άλλης δουλειάς.

Η βουλευτής, την οποία υποδέχτηκαν σαν το δικό τους παιδί, τους προέτρεψε να διεκδικήσουν τη ζωή που τους ανήκει και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου γιατί, όπως τόνισε, « μόνο με μαζικούς –δυναμικούς αγώνες μπορούμε να καταφέρουμε να σταματήσουμε την εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς που στοχεύει η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ.  

Επίσης το ίδιο βράδυ παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κτηνοτροφικού συλλόγου του χωριού.

Επισκέφτηκε επίσης το Τελωνείο όπου μίλησε με τους εργαζόμενους αλλά και την πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων κ. Μαρία Σπυρέλλη και το Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Πολυχρόνη.

Πέρα από τα εργασιακά τους προβλήματα αυτό που ιδιαίτερα τόνισαν και μάλιστα με μεγάλη ανησυχία ήταν τα προβλήματα που έχει το σκυρόδεμα του κτηρίου (διάβρωση και καθίζηση προς τη θάλασσα)  και το μέρος της οροφής του που είναι από αμίαντο. Ζήτησαν από τη βουλευτή, αφού πρώτα καταγράψουν με λεπτομέρειες το όλο πρόβλημα, να το φέρει στη βουλή γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού. 

 

Μοιράσου το άρθρο!