Πολιτική

21/01/2014 - 19:18

Κοπή βασιλόπιτας στο Μιχελέλειο Οίκο Ευγηρίας Πλωμαρίου από τον Δήμαρχο Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας στο Πλωμάρι, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 το απόγευμα, έκοψε τη βασιλόπιτα του Ιδρύματος σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω ίδρυμα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης – Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου, Θεολόγου Πατερέλλη, του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, Προκόπη Γυμνάγου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, κας Νέντας Καμπάνη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, της Στρατιωτικής Διοίκησης, Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων και του Διευθυντή, Στέφανου Σανιδά.
 
Τον Δήμαρχο υποδέχθηκαν θερμά οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, οι συγγενείς τους και δημότες και αντάλλαξε μαζί τους ευχές, καθώς και με τον Διευθυντή κ. Σανιδά, ο οποίος έκανε τον απολογισμό του Ιδρύματος και το προσωπικό.
 
 Στο χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος, τόνισε την οφειλόμενη τιμή που πρέπει να αποδίδουν όλοι προς την τρίτη ηλικία και αναφέρθηκε, ακόμη μια φορά, στην προσφορά του Μεγάλου Ευεργέτη του Πλωμαρίου, αείμνηστου Παναγιώτη Μιχαλέλλη, ομογενούς από τη Νότια Αφρική. Επεσήμανε, επίσης, την καθοριστική συμβολή της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ανθρώπων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων και ελλείψεων, δρομολογώντας λύσεις, κυρίως επιβάλλοντας την διαρρεύσασα τριετία αυστηρές περικοπές μη αναγκαίων δαπανών, ώστε να μπορέσει το Ίδρυμα να επιτελέσει τον προορισμό του, στην δυσκολότατη οικονομική συγκυρία, που πλήττει και αυτό.
 
Κατά την επίσκεψη του στο Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ευσυνειδησία του προσωπικού του Γηροκομείου, γεγονός το οποίο επεσήμανε, συγχαίροντας τους ίδιους και τη διοίκηση, καθώς και όλους όσοι συνδράμουν στο δύσκολο έργο τους στο ως άνω Ίδρυμα, το οποίο, χαρακτηρίσθηκε από την Πολιτεία, ένα από τα καλύτερα της Χώρας.
 
Τέλος, ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε στη συγκινητική προσφορά επωνύμων και ανωνύμων σε χρήματα, τρόφιμα, γεύματα και λοιπά αναγκαία είδη, για την αδιάκοπη λειτουργία του έκτοτε και μέχρι σήμερα και τις αυστηρές περικοπές μη αναγκαίων δαπανών, από της αναλήψεως της Προεδρίας του ως άνω ιδρύματος και τον εξορθολογισμό των δαπανών γενικότερα, ώστε σήμερα να υπάρχει και ένα χρηματικό πλεόνασμα, για την απρόσκοπτη λειτουργία του.      
 
                             

Μοιράσου το άρθρο!