Πολιτική

31/03/2012 - 21:48

Κώστας Αδαμίδης: η "βαρειά" υποψηφιότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ν.Λέσβου

Υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Κώστας Αδαμίδης

Την απόφασή του να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου και πρώην δήμαρχος Μούδρου, Κώστας Αδαμίδης. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα ενισχύει σημαντικά το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Λήμνο, καθώς ο κ. Αδαμίδης έχει αναπτύξει πλούσια δράση στο νησί, έχει διατελέσει για πολλά χρόνια δήμαρχος Μούδρου και νωρίτερα πρόεδρος του Κοντοπουλίου.

Ο ίδιος αποφάσισε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του για την κάθοδό του στις εκλογές αμέσως μετά την οριστικοποίηση της πρότασης που του έγινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Αδαμίδης, μιλώντας στο «Ε» για αυτή την απόφαση, δήλωσε: «Πιστεύω ότι ο Φώτης Κουβέλης εκφράζει ένα συγκροτημένο πολιτικό λόγο, χωρίς ακρότητες και δογματισμούς και γι’ αυτό αποφάσισα την κάθοδό μου στις εκλογές.»

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Αριστερά, τόνισε: «Είναι προφανές ότι τα δύο κόμματα που μας οδήγησαν για 40 χρόνια τώρα στη σημερινή κατάσταση, τη στιγμή που τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια διατέθηκαν διαχρονικά στη χώρα, δε νομιμοποιούνται να ζητούν την ψήφο μας για να μας βγάλουν οι ίδιοι από τα αδιέξοδα που μας οδήγησαν. Πιστεύω ότι ο κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του και τη δημοκρατία, θα πρέπει να αναζητήσει ένα νέο πολιτικό σύστημα, με αλλαγές προσώπων και κομμάτων, το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Αδαμίδη αναμένεται να υποστηρίξουν πολλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχαν συνεργαστεί μαζί του στο Δήμο Μούδρου, ενώ στο κόμμα του κ. Κουβέλη αναμένεται να προσχωρήσουν και άλλα στελέχη, κυρίως από το χώρο τού ΠΑΣΟΚ στη Λήμνο.

πηγη: ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!