Πολιτική

29/09/2021 - 15:41

Κώστας Μουτζούρης για Νότια παράκαμψη Μυτιλήνης: θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να υλοποιηθεί με τις λιγότερες δυνατές «απώλειες»

Τη χάραξη του νέου οδικού έργου « ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» του οποίου οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής του εγκρίθηκαν την περασμένη Παρασκευή,  επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  συνοδευόμενος από τον τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη, την Προϊσταμένη του τμήματος  Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού και τους ειδικούς συμβούλους Γιώργο Σίμο και Μιχάλη Ταμβακέλλη. 

 


Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
« Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο  για το οποίο  έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πριν είκοσι χρόνια.  Πρόσφατα καταφέραμε με προχωρήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι , εξασφαλίζοντας την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.  Λόγω της σημαντικότητας του και του πολυδαίδαλου της κατασκευής του, γνωρίζοντας παράλληλα τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις ιδιοκτητών από την περιουσία των οποίων θα περάσει ο δρόμος, ήθελα να έχω ιδία άποψη. Για αυτό μαζί με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και τους συνεργάτες μου «περπατήσαμε» την διαδρομή είδαμε τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν και καταγράψαμε σημεία που ενδεχομένως να απαιτείται παρέμβαση. Είναι ένα έργο πνοής, ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα προϋπολογισμού 42 εκατομμυρίων ευρώ και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να υλοποιηθεί με τις λιγότερες δυνατές «απώλειες». 

Μοιράσου το άρθρο!