Πολιτική

09/08/2020 - 15:54

Κώστας Μουτζούρης: Γιατί η ενοικίαση 43 στρεμμάτων στη Μόρια από την Κυβέρνηση;

Δήλωση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για την ενοικίαση 43 στρεμμάτων στη Μόρια. Υπενθυμίζουμε ότι χθες το μεσημέρι το Lesvospost.com αποκάλυψε το ΦΕΚ  σύμφωνα με το οποίο "χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής για την εγκατάσταση δομών προσωρινής υποδοχής σε δυο γεωτεμάχια".  Η δημοσίευση του ΦΕΚ προκάλεσε δημοσιεύματα και σε άλλα ΜΜΕ και δεκάδες σχόλια στα social media καθώς και αντιδράσεις από πολιτικά πρόσωπα. Το ΦΕΚ ουσιαστικά διαψεύδει τον Υπουργό Μετανάστευσης που έσπευσε να δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι δεν υπάρχει θέμα επέκταση της Μόριας.

 

Αναλυτικά η Δήλωση του Περιφερειάρχη: 

Ειναι δεδηλωμένη και εφαρμόζεται τους τελευταιους μηνες με σημαντική επιτυχια απο την Κυβέρνηση η πολιτικη της απομακρύνσεως απο τις νησους μας μεγάλου αριθμού παράνομων οικονομικων μεταναστων, συνδυαζόμενη με αποτελεσματική φυλαξη των θαλάσσιων συνορων μας. Οι τελευταιοι αριθμοί που ανακοίνωσε ο Υπουργος Μηταρακης δείχνουν σαφή μειωση των παραμενόντων μεταναστων σε Λεσβο, Χιο και Σαμο , εως και κατα 30%. Μπραβο! Επιταχύντε! Βελτιώστε την φυλαξη της Λεσβου, μοναδικη νησος στην οποα σημειώνονται ακομη σποραδικές είσοδοι!

Με δεδομένα τα παραπανω (και εφοσον η Κυβέρνηση , οπως με διαβεβαιώνει, συνεχισει την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής) τίθεται το παρακατω εύλογο ερωτημα: Γιατι η ενοικίαση 43 στρεμ. ελαιοκτημάτων παρακείμενων στην δομη του Κ. Υ. Τ. Μοριας και μαλιστα σε υψηλη τιμη (περιπου 90.000Ε για ενα ετος); Διαστέλλεται αντι να συστέλλεται ενα κέντρο με συρρικνούμενο πληθυσμό; Επεκτείνεται αντι να εκκενώνεται τμηματικως;

Υ. Γ. Πολλες φορες τα «κάστρα» πέφτουν εκ των ενδον!

Μοιράσου το άρθρο!