Πολιτική

04/06/2019 - 06:48

Κώστας Μουτζούρης: Στόχος μας η απορρόφηση κονδυλίων 1 δισ. ευρώ από το ΠΕΠ

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

«Μεγαλύτερη διοικητική αυτονομία στις νησιωτικές περιφερειακές ενότητες ώστε να αυτοδιοικούνται και να μην λειτουργούν υπό το υδροκέφαλο περιφερειακό ‘κράτος' της Μυτιλήνης» σχεδιάζει να πετύχει για τα νησιά της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στη διάρκεια της θητείας του, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης.

Ο κ. Μουτζούρης ο οποίος εξελέγη περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου με 55,4%, σαν πρώτο στόχο του από τη μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του, θέτει «να διαπιστωθεί ο βαθμός ωριμότητας μελετών ώστε να ξεκινήσει άμεσα η απορρόφηση κονδυλίων. Το ΠΕΠ έχει χρήματα και η επόμενη περίοδος έχει για την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου περί το ένα δισ. ευρώ. Στόχος μας είναι τα χρήματα αυτά να τα απορροφήσουμε άμεσα σε όφελος των νησιωτικών κοινωνιών» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. 

Ας σημειωθεί ότι στη δήλωσή του, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι ακόμα δεν τον πήρε τηλέφωνο ο βουλευτής του νομού, Χαράλαμπος Αθανασίου, για να τον συγχαρεί, αντίθετα με αρκετούς άλλους από τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, τον συνεχάρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «ο οποίος τον αποκαλεί ‘δάσκαλο' γιατί τον είχε φοιτητή στο Πολυτεχνείο».

Επίσης, όπως είπε, τον συνεχάρησαν τηλεφωνικά οι Παναγιώτης Χριστόφας και Γιάννης Σπιλάνης, υποψήφιοι περιφερειάρχες με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!