Πολιτική

15/04/2019 - 17:40

Κώστας Μουτζούρης:Άμεση παρέμβαση από τους υπευθύνους για τις κατολισθήσεις στο Πλωμάρι

Ακόμη και η κατολίσθηση στο Πλωμάρι έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η ανακοίνωση του Κώστα Μουτζούρη:

Κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο με συνεργάτες του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κώστας Μουτζούρης και Ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στη λεσβιακή ύπαιθρο και συγκεκριμένα στο Πλωμάρι, ήρθε αντιμέτωπος   με τη δυσαρέσκεια πολλών κατοίκων για την απουσία μέριμνας σχετικά με τις συνεχιζόμενες κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος τόνισε ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες για να απομακρυνθούν οι αποκολλημένοι βράχοι που βρίσκονται εντός  κατοικημένων περιοχών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μουτζούρη  η οποία παρουσιάστηκε με ζωντανές συνδέσεις σε αθηναϊκά κανάλια  έχει ως εξής :

 «Κατάγομαι από το Πλωμάρι, ως εκ τούτου επισκέφθηκα την πληγείσα περιοχή στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί μετά τις κατολισθήσεις, την οποία θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη.

Διαπίστωσα ότι μετά τις πρώτες κατολισθήσεις που συνέβησαν τον Νοέμβριο, δεν ελήφθη μέριμνα ούτε για την αποκατάσταση των ζημιών που υπήρξαν, αλλά ούτε και έργα που θα θωράκιζαν την περιοχή από παρόμοιους κινδύνους στο μέλλον. Έτσι συνέβη και πάλι, με τις γνωστές συνέπειες σε κτίσματα, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Απευθύνω έκκληση στους υπεύθυνους για άμεση παρέμβαση σήμερα, διότι ο κίνδυνος επικρέμεται καθώς οι βράχοι είναι αποκολλημένοι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε χειρότερες καταπτώσεις.

Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, που προκαλεί περισσότερες και μεγαλύτερες σε ένταση και διάρκεια βροχοπτώσεις, οι επικρεμάμενοι βράχοι χαλαρώνουν και σε συνδυασμό με τις  μικροσεισμικές δονήσεις που είναι συνεχιζόμενες στον Αιγιακό χώρο δημιουργούν αυτές τις κατολισθήσεις.

Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι ζουν με το φόβο καθημερινά, με ένα κίνδυνο διαρκείας πάνω από τα κεφάλια τους και κανείς δεν κάνει τίποτα εδώ και μήνες τώρα. Μάλιστα όπως μου μεταφέρθηκε, κάποιοι εκ των κατοίκων έχουν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για να υποβάλλει μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, για αυτή τον απαράδεκτη κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης κος Μουτζούρης .

---------

Και εδώ το σχόλιο της Περιφέρειας

Μοιράσου το άρθρο!