Πολιτική

16/01/2020 - 20:10

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει στην Τουρκία

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Πέμπτης, παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha. Μεταξύ των άλλων θεμάτων μίλησε και για το μεταναστευτικό.

Ερωτηθείς αν ήταν λάθος η κατάργηση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής το παραδέχθηκε εμμέσως.

«Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Αν με ρωτούσατε σήμερα, δεν θα το καταργούσα, γι’ αυτό και έσπευσα να το επανασυστήσω» είπε για να προσθέσει: «Ουδείς αλάθητος. Οποτε γίνονται λάθη, με θάρρος και με ταχύτητα θα τα διορθώνουμε».

«Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα», δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός. «Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει στην Τουρκία», επανέλαβε επίσης, στέλνοντας μήνυμα τόσο σε ανθρώπους που ίσως σκέφτονται να έρθουν στην Ελλάδα ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν στάτους πρόσφυγα, αλλά και στα “άθλια κυκλώματα” διακινητών, όπως τα χαρακτήρισε.

«Οι δομές φιλοξενίας θα γίνουν», ξεκαθάρισε επιπρόσθετα ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει της τοπικές κοινωνίες των νησιών. “Όταν ολοκληρωθούν οι δομές, τότε θα αντιληφθούν όλοι την επιλογή μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των νησιών ότι η αλλαγή αυτή θα είναι τελικά προς όφελός τους”, σημείωσε.  Για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ανέφερε: «Τα νούμερα των δομών φιλοξενίας δεν είναι τόσο μεγάλα ώστε να προκαλούν τόσες αντιδράσεις. Να είστε σίγουροι ότι οι δομές θα γίνουν και ας υπάρχουν αντιδράσεις. Θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τον σχεδιασμό. Οι δομές θα γίνουν. Η μεγάλη παρουσία μεταναστευτικών ροών είναι λογικό να πιέζει τις τοπικές κοινωνίες. Θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες».

Μοιράσου το άρθρο!