Πολιτική

31/03/2022 - 09:35

"Κύριε Δήμαρχε η 21η Μαρτίου έχει ήδη περάσει και οι ενστάσεις για διορθώσεις ούτε καν εξετάστηκαν!"

Κ. Δήμαρχε,

 

Στις 17 Δεκέμβρη του 2021 ζητήσαμε ως παράταξη να συζητηθεί ως κατεπείγον κι εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα του «κτηματολογίου» μιας και είχε γίνει σε όλους μας γνωστό πως η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να κλείσει την υπόθεση κτηματολόγια, παραδίδοντας στην Ε.Ε. ένα κτηματολόγιο που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν συνεπές με την πραγματικότητα.

Ιδιαίτερα δε για τους δημότες μας το πρόβλημα, ήταν  τεράστιο, αφού 10.000 δικαιώματα επί των ακινήτων ήταν σε εκκρεμότητα.

Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό αλλά έστω ένα μήνα μετά, στις 25 Ιανουαρίου του 2022 δεχθήκατε να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. πάλι εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από νέο αίτημά μας.

Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας επιτροπής αποτελούμενης από εκπρόσωπο του Δικτύου Κοινοτήτων του ΤΕΕ και Δημοτικών Συμβούλων και επιπλέον η παράταξή μας πρότεινε να είστε επικεφαλής αυτής της επιτροπής γιατί το ζήτημα των εκκρεμοτήτων του κτηματολογίου είναι εξαιρετικά σοβαρό για όλους του δημότες μας που εξαιτίας κυβερνητικών αστοχιών που έχουν την αφετηρία τους περίπου πριν μια 15ετία,  κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, κάτι που ισχύει επίσης και για τη δημοτική περιουσία.

Σας προτείναμε επίσης την επαφή με όλους τους Λέσβιους βουλευτές ώστε να διασφαλίσετε την στήριξή τους για την επίλυση του προβλήματος.

Σήμερα 2 μήνες μετά μαθαίνουμε πως από τα 5000 δικαιώματα για τα οποία εκκρεμούσαν διορθώσεις στις περιοχές Γέρας και Μυτιλήνης δεν αναμένεται να γίνουν πάνω από 300 διορθώσεις! Η «Κτηματολόγιο» δε νίπτει τας χείρας της και λέει πως δεν βρήκε δεν είδε δεν άκουσε!

Κύριε Δήμαρχε δύο μήνες μετά μπορούμε να μάθουμε,

  • Ποιο ήταν το σχέδιο που εκπονήσατε για την αντιμετώπιση του προβλήματος;
  • Ποιες ήταν οι ενέργειες που κάνατε;
  • Ποιους είδατε, ποιους ενημερώσατε;
  • Ποιο ήταν εντέλει το αίτημά σας και σε ποιους το απευθύνατε;
  • Ποιες απαντήσεις πήρατε;

Αληθεύει πως δυο μήνες τώρα δεν καταφέρατε να κλείσετε ένα ραντεβού ούτε με το κτηματολόγιο ούτε με το αρμόδιο υπουργείο;

Και τι θα πείτε στους συνδημότες μας που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, πως ο κ. Αθανασίου 2 μήνες τώρα προσπαθεί να κλείσει ραντεβού αλλά…..

Εσείς τι ακριβώς κάνετε;

Μέσα στο σημερινό άθλιο οικονομικό περιβάλλον το οποίο επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία θα αναγκάσουμε τους δημότες μας να επιβαρυνθούν με κάποιες χιλιάδες ευρώ για να σώσουν τις περιουσίες τους (στα δικαστήρια) που κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας και ανικανότητας;

Κύριε Δήμαρχε η 21η Μαρτίου έχει ήδη περάσει και οι ενστάσεις για διορθώσεις ούτε καν εξετάστηκαν!

Δράστε άμεσα και δυναμικά γιατί ίσως είναι ήδη αργά!

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

 

Μοιράσου το άρθρο!