Πολιτική

14/09/2015 - 14:04

Λαϊκή Ενότητα Λέσβου: ο λαός του ΟΧΙ καλείται να δώσει απάντηση

Μετά την επίσκεψη στην περιοχή της Γέρας, η Λαϊκή Ενότητα Λέσβου συνεχίζει τις περιοδείες της. Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο με το Γιάννη Ζερδελή περιόδευσε στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε την Καλλονή και την Αγία Παρασκευή. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα χωριά της Δυτικής Λέσβου. Ο Γιάννης Ζερδελής με το πέρας των περιοδειών δήλωσε:

“Οι μονομάχοι των τηλεοπτικών παραθύρων προσπαθούν να πείσουν το λαό μας ότι έχουν διαφορές, όταν το προεκλογικό τους πρόγραμμα είναι το τρίτο μνημόνιο. Η ανεργία, οι φόροι που επιβάλλονται στους οικονομικά ασθενέστερους τη στιγμή που οι έχοντες απολαμβάνουν φορολογικής ασυλίας, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που είναι προ των πυλών και η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που ξεθεμελιώνονται, όλα έχουν ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Τη λύση δεν μπορούν να την δώσουν ούτε εκείνοι που δημιούργησαν το χρέος μέσω του οποίου επιβλήθηκαν τα μνημόνια ούτε εκείνοι που το αποδέχτηκαν, τη στιγμή που το προκαταρκτικό πόρισμα της βουλής επιβεβαιώνει ότι αυτό είναι παράνομο και απεχθές. Ακόμα και ο ΟΗΕ ψήφισε κανόνες για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, ψηφοφορία από την οποία η χώρα μας απείχε κατ' εντολή της Ε.Ε., ανοίγοντας το δρόμο για αποδέσμευση από τη μέγγενη της λιτότητας.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο λαός του ΟΧΙ καλείται να δώσει απάντηση σε εκείνους που θέλουν να τον μετατρέψουν σε συνένοχο αυτής της πολιτικής. Η Λέσβος έχει ανάγκη από βουλευτή που θα την υπερασπίζεται από τα μνημόνια με αποδείξεις και όχι στα λόγια. Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος. Η ζωή και η αξιοπρέπεια θα νικήσουν.”

Μοιράσου το άρθρο!