Πολιτική

09/01/2020 - 09:40

Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου: η πλειοψηφούσα αρχή είναι αυταρχική, σκοταδιστική και κυνηγάει τα "λάικ"

      Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγιάσου εύχεται υγεία σε όλους και η καινούργια χρονιά να είναι αντάξια των προσδοκιών των λαϊκών στρωμάτων, μια χρονιά που θα δώσει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων, μέσα από μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Εδώ στο τόπο μας βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα.

Από τη μια οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να πουλούν τα προϊόντα τους σε απαράδεκτα χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής και από την άλλη οι μεγαλέμποροι και τα καρτέλ του εμπορίου να θησαυρίζουν.

Κοντά σ’ αυτό μας προέκυψαν  πρόσφατα και οι ασθένειες των αιγοπροβάτων (καταρροϊκός πυρετός και πυρετός Q ) που κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Ένα είναι βέβαιο. Για να αρχίσει να αλλάζει αυτή η κατάσταση προς το καλύτερο, πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν οι αγώνες από όλους μας, αλλιώς θα μας βρει και η επόμενη χρονιά στην ίδια και χειρότερη κατάσταση.

Σχετικά με την κοινότητα Αγιάσου, δικαιωνόμαστε όταν λέγαμε ότι αποτελεί<< μαύρη σελίδα>> για την Αγιάσο  η συγκρότηση το καλοκαίρι της πολιτικής σούπας και η εκλογή της σε πλειοψηφία  στη κοινότητα. Η συμπεριφορά της πλειοψηφούσας αρχής είναι αυταρχική και σκοταδιστική. Δεν μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις επί των αποφάσεων του συμβουλίου, δεν μας παραχωρούν ούτε τα εισερχόμενα ούτε τα εξερχόμενα έγγραφα, δεν εκτελούν πολλές από τις αποφάσεις του κοινοτικού συμβουλίου κ.α. Με εφετζίδικες διακοσμήσεις, κυνηγούν τα <<λαικ>> σε φωτογραφίες και προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητα τους να αντιμετωπίσουν τα μικρά καθημερινά προβλήματα, αλλά και να προωθήσουν μεγάλους στόχους που θα δώσουν προοπτική στο χωριό μας.

Δεν αντέχουν τη διαφάνεια και το μόνο που τους μένει είναι να φέρονται αντιδημοκρατικά.

Βέβαια αυτή η κατάσταση δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σαν πρώτη κίνηση ήταν η αποχή των μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης από το κοινοτικό  συμβούλιο στις 27/12/2019 και βλέπουμε…

Ας συνεχίσουν μόνοι τον πολιτικό κατήφορο,  ας συνεχίσουν να αδιαφορούν για τα προβλήματα που καίνε την κοινωνία της Αγιάσου (αγροτικοί δρόμοι, πολυδύναμο ιατρείο, στελέχωση με υπαλλήλους της τοπικής κοινότητας, προβλήματα φορέων, ποιότητα πόσιμου νερού κ.τ.λ). Ας συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους ότι τα πράγματα << θα φτιάξουν >> .

Κλείνοντας επισημαίνουμε τα παρακάτω

 Πριν λίγες μέρες έγινε νομοθετική ρύθμιση που ισχύει από 1/1/2020 έως τις 31/3/2020 η οποία απαλλάσσει από πρόσθετες επιβαρύνσεις και πρόστιμα τα ακίνητα που έχουν διαφορά στα δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα (ΔΕΗ με Ε9) Αυτή η ρύθμιση αφορά πολλές δεκάδες κατοίκων  της Αγιάσου που μπορούν να γλιτώσουν μια πολύ σοβαρή επιβάρυνση  με την προϋπόθεση ότι θα προλάβουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτούνται,   στον αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο που όμως δεν υπάρχει!!!

Καθιστούμε υπεύθυνο το δήμο και την κοινότητα, αν λόγω δικών τους ελλείψεων σε προσωπικό, έστω και ένας δημότης δεν προλάβει αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα είμαστε μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα του λαού μας  ενάντια σε πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα του, τιμώντας τη ψήφο των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν.                            

Μοιράσου το άρθρο!