Πολιτική

15/06/2019 - 07:18

Λεφτά υπάρχουν για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, άνθρωποι δεν υπάρχουν!

Αποκαλυπτική η χθεσινή συνέντευξη του ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής. Ένα ευεργετικό μέτρο για τους νησιώτες το Μεταφορικό Ισοδύναμο (ΜΙ) δεν έχει βρει την απήχηση που έπρεπε να έχει. Απουσία ενημέρωσης; Αδιαφορία πολιτών; Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που χρήματα υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι να τα εισπράξουν. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Βουλευτή Λέσβου κ. Γιώργου Πάλλη :

 
Δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο η ρήτρα της νησιωτικότητας και υποχρέωση της πολιτείας τα ειδικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά, υπογράμμισε ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Ι. Κασσάρας, σε συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα της ΓΓ την τετραετία που πέρασε.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνώ απολύτως με τον κ. Κασσάρα ότι οι λόγοι διατήρησης της ΓΓ δεν είναι μόνο εθνικοί, αλλά κυρίως το γεγονός ότι έχει εμπράκτως συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών είτε με τις μονάδες αφαλάτωσης σε όλα τα άνυδρα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, είτε με τη λειτουργία του μεταφορικού ισοδύναμου, είτε με τις πολιτιστικές δράσεις της. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ γρήγορα απέδειξε ότι η νησιωτικότητα μπορεί να πάψει να λειτουργεί ως μειονέκτημα. Ένα - ένα τα εμπόδια προς την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας υπερπηδούνται.

Από τη συνέντευξη τύπου προέκυψε ότι αναζητούνται συνεχώς τρόποι για να γίνει γνωστό στους νησιώτες το οικονομικό όφελος από την αξιοποίηση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μόλις 12 εκατ. € από το σύνολο των 150 εκατ. € που έχουν δεσμευθεί. Έχουν εκδοθεί μόλις 240.000 Μοναδικοί Αριθμοί Νησιώτη (ΜΑΝ), όταν οι δικαιούχοι μπορεί να φτάνουν και το 1 εκατομμύριο νησιώτες.

Μοιράσου το άρθρο!