Πολιτική

08/07/2013 - 15:00

Λέσβος : «Όχι» στη διαθεσιμότητα: 24 σχολικών φυλάκων και 8 δημοτικών αστυνομικών

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος παρέστη σήμερα το μεσημέρι στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, για τη νέα εξαγγελθείσα ήδη διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνόμων, σχολικών φυλάκων κλπ. εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ειδικότερα για το Δήμο Λέσβου αφορά σε 24 σχολικούς φύλακες και 8 Δημοτικούς Αστυνομικούς, επιπλέον των 19 υπαλλήλων που μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς του Κράτους .

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος προσωπικά συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου, ο οποίος είναι κοινός αγώνας, αφού με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) απεργούν όλες οι Δημαρχίες της Ελληνικής Επικράτειας και χαρακτήρισε «θανατηφόρα» την απομάκρυνση υπαλλήλων από τις ήδη τραγικά υποστελεχωμένες Δημοτικές Υπηρεσίες, γεγονός που είχε επισημάνει και σε πρόσφατη επιστολή του στο νέο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη, εισηγούμενος συντονισμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις όσο σκληρές και αν είναι αυτές και ενημέρωση όλων των συνδημοτών μας, των εκπροσώπων όλων των τοπικών θεσμών, των Κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων, των Κομμάτων, των ομογενών μας και τους συλλόγους τους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό αφού για μας είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου πλέον. «Ο Δήμος Λέσβου έχει αποδεκατιστεί κυριολεκτικά. Δεν θα ανεχθούμε άλλους πειραματισμούς, δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του Δήμου. Τα σχέδια τους, δεν θα περάσουν», είπε ο κ. Βουνάτσος.

 

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΔΕ: 24ωρο «λουκέτο» στους δήμους για τη διαθεσιμότητα

 

Μοιράσου το άρθρο!