Πολιτική

15/10/2010 - 18:49

To LesvosNews και οι δημοσκοπήσεις... !!!

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται από διάφορες ιστοσελίδες. Στο στόχαστρο κυρίως  έχει μπει το Lesvosnews.

Επειδή ακούγονται πολλές ανακρίβειες , κυρίως από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το διαδίκτυο, το Lesvosnews αισθάνεται την υποχρέωση να διευκρινίσει  τα ακόλουθα  :

1.  Οι  δημοσκοπήσεις από Ιστοσελίδες    δεν είναι επιστημονικές. Τα αποτελέσματά τους δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών που επέλεξαν να ψηφίσουν μέσα από τη συγκεκριμένη Ιστοσελίδα. Τέτοιες δημοσκοπήσεις διεξάγονται και από μεγάλα ενημερωτικά portals   και καταγράφουν μια τάση της στιγμής.

2. Οι δημοσκοπήσεις του Lesvonews   διεξάγονται από το   Polldaddy.com.  Μια καταξιωμένη ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται και από πανεπιστήμια στις έρευνες  κοινής γνώμης.

3. Σε κάθε δημοσκόπηση υπάρχει φραγή σε cookies και ip  ώστε από κάθε υπολογιστή να είναι δυνατή μόνο μια ψήφο

4. Ασφαλώς και υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να αλλοιώσουν αυτές τις δημοσκοπήσεις. Δεν θα αναφερθούμε σε τεχνικά θέματα απλά να σας πούμε ότι  οι "αλλοιώσεις" γίνονται κυρίως με την αλλαγή ip ενός υπολογιστή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από την πλευρά μας όμως ως συνδρομητές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας που διενεργεί τη δημοσκόπηση έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε την κάθε ip που ψηφίζει και την συχνότητα των ψήφων.  Επομένως μπορούμε να καταλάβουμε αν συμβαίνει κάτι περίεργο (συχνότητα ψήφων προς ένα υποψήφιο από «παράξενες» ip ). Και πιστέψτε μας τεχνικά προσπαθούμε να αποτρέψουμε τέτοιες "επιθέσεις" .

5. Επειδή μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία μας στην τελευταία δημοσκόπηση για το Δήμαρχο Λέσβου εκτός από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσιάσαμε και την εκτίμησή μας για το εκλογικό αποτέλεσμα  σταθμίζοντας όλους τους παράγοντες. Διαβάστε  περισσότερα εδώ.

Να τονίσουμε ακόμη ότι όσοι μας κατηγορούν ότι είμαστε μια προεκλογική Ιστοσελίδα σύντομα θα πάρουν την απάντησή τους όταν θα διαπιστώσουν την ύπαρξή μας και μετά τις εκλογές. Οι περισσότεροι αναγνώστες έχουν διαπιστώσει ότι είμαστε μια ανοιχτή και ελεύθερη ιστοσελίδα που φιλοξενεί όλες τις απόψεις. Δεν έχουμε αρνηθεί καμία δημοσίευση σε οποιοδήποτε συνδυασμό ή υποψήφιο  έχει επικοινωνήσει μαζί μας.

Τέλος όσοι έχουν κάνει προσφυγή ενάντια στην Ιστοσελίδα μας  (αλήθεια με ποια κατηγορία???)  στον Εισαγγελέα και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  ας μάθουν ότι το Σύνταγμα (της Ελλάδας και της Αμερικής όπου είναι ο server που μας φιλοξενεί ) έχουν προνοήσει για την προστασία μας!!!!

________________________________

Το LesvosNews ήρθε για να μείνει !!!

Κι αυτό το οφείλουμε στη δική σας συμμετοχή!

Μοιράσου το άρθρο!