Πολιτική

11/01/2022 - 12:20

Μ. Κομνηνάκα: το δίλλημα δεν είναι «Καρά Τεπές ή Βάστρια» αλλά αν θα μείνει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα, Βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ

 

Εύλογα ανησυχεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βλέποντας την ετοιμότητα του λεσβιακού και χιώτικου λαού να υπερασπιστεί την πάνδημη απαίτησή του να μη μετατραπούν τα νησιά μας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ. Γι’ αυτό επιστρατεύει όλους τους θεσμικούς της παράγοντες να επαναλαμβάνουν εν χορώ χιλιοειπωμένα κάλπικα διλήμματα.

Το δίλημμα δεν βρίσκεται στο «Καρά Τεπές ή Βάστρια», την οποία μάλιστα - μάλλον εύλογα -  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανασίου, δεν τόλμησε να ονοματίσει.

Το δίλημμα βρίσκεται στο αν θα εμμένουν ή όχι στην εφαρμογή της αντιδραστικής και καταδικασμένης στη συνείδηση του λαού πολιτικής της ΕΕ, της απαράδεκτης Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν ή όχι να μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές – στρατόπεδα συγκέντρωσης, όποιο όνομα και μορφή αυτά κι αν έχουν. Κρατώντας με «υποστυλώματα» όρθια μια συμφωνία κουρελόχαρτο, που μετατρέπεται σε διαπραγματευτικό χαρτί στα παζάρια ΕΕ-Τουρκίας, στις πλάτες προσφύγων και μεταναστών αλλά και των ίδιων των νησιωτών.

Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν ή όχι να μετατρέπουν τη χώρα μας σε συνένοχο στο έγκλημα των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που προκαλούν τον ξεριζωμό των λαών. Με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται τελικά ανεπαρκείς κι αυτές οι δομές που φτιάχνουν, όπως καλά γνωρίζουν και οι νησιώτες και τα κυβερνητικά επιτελεία, που πασχίζουν να κλέψουν τη συναίνεση παίζοντας με τους αριθμούς.

Αυτά τα διλήμματα οφείλει να απαντήσει ο κυβερνητικός βουλευτής και η ΝΔ, οφείλει όμως να τα απαντήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασε γρήγορα ποιος πρώτος εφάρμοσε τις αντιδραστικές Συνθήκες της ΕΕ και βιάζεται γρήγορα να τις ξαναεφαρμόσει.

Τέλος, μιας και μιλάνε για διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και «ρεαλισμό», αναρωτιόμαστε αλήθεια, ο κ. Αθανασίου συνεχίζει παράλληλα να υπερασπίζεται την πρόταση για δημιουργία δομής προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά; Ή μήπως την ξέχασε τώρα που την ίδια αθλιότητα ξεστόμισε κι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, προσβάλλοντας το λαϊκό αίσθημα ενός τόπου που έχει άσβεστες μνήμες και από προσφυγιά και από εκτοπισμό σε ακατοίκητα νησιά;

Μοιράσου το άρθρο!