Πολιτική

10/04/2020 - 13:53

Μ. Κομνηνάκα: η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας (βίντεο)

ΚΚΕ: Δεν μπορεί η ενημέρωση να μετατρέπεται σε «δώρο» στους καναλάρχες ''Ζεστό χρήμα στους καναλάρχες στο όνομα της ενημέρωσης για τον κορονοϊό'' Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου:

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα, σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει καθεστώς πλήρους διαφάνειας σε κάθε κρατική δαπάνη. Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση του ΚΚΕ ότι σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας. Όπως εξήγησε, το κράτος έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο, έτσι ώστε να γίνεται δωρεάν η μετάδοση των μηνυμάτων που αφορούν την προστασία της ζωής. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να κατευθύνονται για την κάλυψη των σοβαρών αναγκών του πληθυσμού, σημείωσε. 

Ένα επιπλέον θέμα που έθεσε είναι αυτό της πολυφωνίας, καθώς, όπως τόνισε, είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος που δίνεται στην αντιπολίτευση, αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό, τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Υπερθεματίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή ζεστού χρήματος στους καναλάρχες, όπως ξεκαθάρισαν οι βουλευτές τους στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύσσωμα τα αστικά κόμματα αντιμετώπισαν την απαραίτητη ενημέρωση που θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός, ως ένα ακόμη εργαλείο για τη στήριξη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης.

Η δεύτερη φάση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβλέπει την παροχή 11 εκατ. ευρώ σε όλα τα μέσα (τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, διαδίκτυο). Η εκστρατεία ενημέρωσης που είναι επί πληρωμή έχει νομοθετηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και έχει ανατεθεί μέσω απευθείας ανάθεσης σε συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία. 

Μοιράσου το άρθρο!