Πολιτική

07/08/2019 - 22:56

Μ. Κομνηνάκα: Καταργούν το άσυλο για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια (VIDEO)

Στόχος της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου είναι να επιβληθεί, με σιδερένια πυγμή, η πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο έχει ενσωματωθεί η σχετική αντιδραστική διάταξη.

Μια άλλη επιδίωξη αυτής της ρύθμισης είναι να εμπεδωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι τα κεκτημένα των εργατικών - λαϊκών αγώνων των προηγούμενων δεκαετιών τίθενται υπό αμφισβήτηση, όπως σημείωσε η Μ. Κομνηνάκα.

«Θέλετε να επιβάλετε σιγή νεκροταφείου και στα πανεπιστήμια, ανάλογη με αυτή που επιδιώκετε να επικρατήσει στους εργασιακούς χώρους. Γιατί αυτή ταιριάζει σε ένα πανεπιστήμιο με άσυλο στα ΝΑΤΟικά προγράμματα, στην έρευνα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων», είπε, θυμίζοντας πως διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι ένα πανεπιστήμιο-επιχείρηση, κάτι που υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει Αύγουστο την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, γιατί αυτό που φοβάται είναι οι λαϊκές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν «για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά».

902.gr

Μοιράσου το άρθρο!