Πολιτική

16/10/2020 - 08:59

Μ. Κομνηνάκα: Λύνονται τα χέρια των τραπεζών ενώ σφίγγει η θηλιά στον λαό!

Στο έλεος των τραπεζών και της εφορίας αφήνεται η συντριπτική πλειοψηφία του λαού που έχει χρέη με τον νέο πτωχευτικό κώδικα που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

Έρμαιο των αρπακτικών θα είναι το μεγαλύτερο μέρος του λαού με τις βαθιά αντιλαϊκές ρυθμίσεις που προωθούνται, σημείωσε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, δηλώνοντας ότι το Κόμμα καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Για τη λαϊκή κατοικία και τα «κόκκινα» δάνεια σημείωσε πως μπαίνει ταφόπλακα στην προστασία της και πως ακόμα και οι πιο φτωχοί χάνουν ουσιαστικά το σπίτι τους καθώς θα μετατρέπονται σε ενοικιαστές της κατοικίας τους που θα έχει περάσει σε ιδιωτικό φορέα που θα συσταθεί για αυτό σκοπό, δηλαδή σε τράπεζες και μονοπώλια που θα συγκεντρώσουν τεράστια μάζα ακίνητων.

Σε ό,τι αφορά την πτώχευση των νοικοκυριών -τόνισε- θεσπίζονται οι «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης», δηλαδή ένα «άθλιο ελάχιστο βιοτικό επίπεδο». Τυχόν υπόλοιπα εισοδήματα θα περάσουν στους πιστωτές.

Χαρακτήρισε κοροϊδία τη «2η ευκαιρία» για τους αυτοαπασχολούμενους που βλέπουν με τη νέα κρίση να μεγαλώνουν ξανά τα αδιέξοδά τους. Όπως σημείωσε, αν ένας αυτοαπασχολούμενος οδηγηθεί στη χρεοκοπία και τα χάσει όλα δεν θα μπορεί να επανέλθει και θα είναι σε ομηρία. Τόνισε ότι ανακούφιση δίνουν οι προτάσεις του ΚΚΕ για επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, για διαγραφή μέρους των οφειλών, για μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Μοιράσου το άρθρο!