Πολιτική

31/03/2014 - 16:19

ΜΑΚΙ Λέσβου για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων

Π

ολλά και συχνά μείζονος σημασίας κτηριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας.

Αρχικά, θέλουμε να επαναφέρουμε το ζήτημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή συστεγάζεται με το 5Ο Γυμνάσιο. Όλοι γνωρίζουμε πως έχει παραχωρηθεί το παλιό αρχοντικό Κατσάνειο, με την προϋπόθεση να στεγαστεί εκεί το Μουσικό σχολείο. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διεργασίες, με αποτέλεσμα το κτήριο να μένει ανεκμετάλλευτο και το Μουσικό Σχολείο χωρίς στέγη κατάλληλη για τις ανάγκες του.  

Επίσης, οι μαθητές αντιμετωπίζουν αρκετά ζητήματα στην καθημερινότητά τους, όπως αυτό της θέρμανσης. Μπορεί ο φετινός χειμώνας για τα σχολεία της πόλης να ήταν πιο ήπιος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα αντίστοιχα προβλήματα επιλύθηκαν), δε συνέβη το ίδιο για απομακρυσμένα και ορεινά σχολεία από τη Μυτιλήνη. Κακή μόνωση, σπασμένα τζάμια, παλιές σωληνώσεις είναι μερικά από τα πολλά, υπεύθυνα για την κατάσταση αυτή

Ως ΜΑΚΙ επιθυμούμε την άμεση και έγκαιρη λύση των προβλημάτων αυτών, ώστε οι μαθητές να βρίσκονται σε ένα κατάλληλο περιβάλλον που μέλημά του θα είναι η γνώση και η ποιοτική  εκπαίδευση των μαθητών.

Με εκτίμηση,

Η  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΟΝΝΕΔ ΛΕΣΒΟΥ

                                                                                                                           ΜΑΚΙ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!