Πολιτική

06/09/2023 - 06:39

Μάκης Βενέτας με Παναγιώτη Χριστόφα και... Στρατή Κύτελη!

Το όνομα που χθες  προκάλεσε συζητήσεις και δεν είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες ήταν του Μάκη Βενέτα.

Στη ανακοίνωση του συνδυασμού "Μπροστά" για το Δήμο Μυτιλήνης με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα στο κεντρικό ψηφοδέλτιο διαβάζουμε: ΒΕΝΕΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Ο Μάκης Βενέτας και επίσημα λοιπόν με τον Παναγιώτη Χριστόφα.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι πριν από μερικές ημέρες - συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου 2023- ο Μάκης Βενέτας με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ορίστηκε "άμισθος εξωτερικός σύμβουλος Δημάρχου Μυτιλήνης"  με αρμοδιότητες "την οργάνωση πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων, προβολή δράσεων πολιτισμού".

Δείτε την απόφαση:

δ

δδ

Αναλαμβάνει δηλαδή αρμοδιότητες "Αντιδημάρχου Πολιτισμού" λίγες ημέρες πριν από την καθαίρεση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη.

Γνώριζε άραγε ο Παναγιώτης Χριστόφας αυτή την απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό.

Αξίζει να τονιστεί ότι την τοποθέτησή του ο Μάκης Βενέτας την γνωστοποίησε ο ίδιος στα ΜΜΕ (αν και δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα).

Η υποψηφιότητα Βενέτα κατά μια ερμηνεία θα μπορούσε να είναι το αποδεικτικό της στήριξης (ή συνεργασίας;)  του Κύτελη στον Χριστόφα. 

 

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ο Μάκης Βενέτας στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί) με τον συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου που στήριξε η Νέα Δημοκρατία. 

Στην τότε ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του διαβάζουμε το βιογραφικό του: Μάκης Βενέτας. Τεχνολόγος ηλεκτρονικός μηχανικός, πρώην εργαζόμενος στον ΟΤΕ. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη όπου ζει, δραστηριοποιείται και είναι ενεργό μέλος στην κοινωνία με πλούσια εθελοντική δράση. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Μυτιλήνης, και Δημοτικός Σύμβουλος επί 20 χρόνια. Ήταν αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, της ΔΕΠΤΑΜ, της Φιλαρμονικής και του Λεσβιακού Ομίλου Λαϊκής Τέχνης. Είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου. Είναι πρόεδρος του Οικολογικού Συλλόγου «Βίγλας- Νεάπολης» και πρόεδρος του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα». 

Μοιράσου το άρθρο!