Πολιτική

05/09/2023 - 16:09

Μαρία Κομνηνάκα: Η ζωή και η περιουσία του λαού μπαίνουν στο ζύγι της πολιτικής κόστους-οφέλους

«Όσο τα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού μπαίνουν στο ζύγι της πολιτικής κόστους-οφέλους θα έχουμε τέτοιες τραγικές εικόνες όπως σήμερα στη Μαγνησία», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1».

 

«Οι εικόνες με τις μεγάλες καταστροφές είναι εξοργιστικές», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «τα σχέδια επί χάρτου στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχουν νόημα μόνο άμα είναι αποτελεσματικά απέναντι στα φαινόμενα».

Όσο για τον διαρκή χαρακτηρισμό των φαινομένων ως «ακραίων», επισήμανε ότι «γίνεται ως δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού που το καλοκαίρι καίγεται και το χειμώνα πνίγεται».

 

Υπογράμμισε ότι «δεν έχει γίνει καθαρισμός των ρεμάτων από το 2021 στην Ανατολική και στη Δυτική Αττική, ενώ έχουν διατεθεί πολλά εκατομμύρια σε Περιφέρεια και δήμους».

 

Τέλος, κατήγγειλε εκ νέου «την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετράνε με τη λογική κόστους-οφέλους τα έργα πολιτικής προστασίας».

Μοιράσου το άρθρο!