Πολιτική

09/07/2020 - 09:07

Μαρία Κομνηνάκα: κανένας νόμος δεν μπορεί να βάλει σε «καλούπια» το λαϊκό κίνημα

Στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατάει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις απανωτές τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που έγιναν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον «τρομονόμο» που άφησε αλώβητο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ ταυτίζει τα ριζοσπαστικά κινήματα με την τρομοκρατία. Όπως είπε, με βάση αυτές τις κατευθύνσεις της ΕΕ βγαίνουν, για παράδειγμα, εκτός νόμου Κομμουνιστικά Κόμματα.

Σημείωσε ακόμα ότι το νομοθέτημα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, αφού προβλέπει προληπτικά μέτρα. Έφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στην οποία θα συμμετέχουν από μυστικές υπηρεσίες μέχρι ΜΚΟ και θα έχουν στόχο την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης», δηλαδή την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε πως κανένας νόμος δεν μπορεί να βάλει σε «καλούπια» το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, το οποίο θα στείλει και τους νόμους και το εκμεταλλευτικό σύστημα στα αζήτητα της ιστορίας.

Μοιράσου το άρθρο!