Πολιτική

03/03/2012 - 08:45

Μας κορόιδεψε ο Δήμητρης Βουνάτσος

Σεπτέμβριος και Οκτώβριος 2010. Ο Δημήτρης Βουνάτσος "πούλαγε" το προφίλ της τιμιότητας και σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση έλεγε ότι το πρώτο χρόνο της νέας Δημοτικής Αρχής θα γίνει δημοψήφισμα για το αν θέλουμε ένα Δήμο στη Λέσβο ή περισσότερους.

Το έλεγε ξανά και ξανά. Ήταν δέσμευσή του! Προκαλούσε μάλιστα και τους πολιτικούς τους αντιπάλους να δεσμευτούν για το ίδιο. Άρχισε τότε να πουλάει και το σλόγκαν "Κακοκράτης". Πούλαγε "επανάσταση" και έλεγε ότι θα ανατρέψει στην πράξη το "Καλλικράτη"! Κάτω από αυτό το πρίσμα ο Δημήτρης Βουνάτσος έγινε Δήμαρχος Λέσβου.

Μόλις κάθισε στην καρέκλα του Δημάρχου...άρχισε να μεταθέτει το δημοψήφισμα για το 2012. Μέχρι εδώ όλα κατανοητά και ας πούμε ανεκτά. Ο Δήμος Λέσβου χρειαζόταν χρόνο για να οργανωθεί και που καιρός για δημοψηφίσματα. Οι πολίτες του "χάρισαν" ένα χρόνο ανοχή και κατανόησης! Και του το χάρισαν χωρίς γκρίνιες...

Ήρθε το 2012  και πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Λέσβου ακυρώνει την προεκλογική του υπόσχεση για το δημοψήφισμα.

Δύο εξηγήσεις υπάρχουν:

ή ο Δήμαρχος είναι ΨΕΥΤΗΣ και έλεγε προεκλογικά ψεύτικα λόγια που δεν είχε πρόθεση να υλοποιήσει

ή ο Δήμαρχος   ήταν (είναι)  ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ και ΧΡΟΝΟΥ και δεν μπορούσε να καταλάβει το "μη εφικτό" του δημοψηφίσματος.

Όποια εξήγηση κι αν διαλέξουμε το συμπέρασμα είναι ένα: ο Δημήτρης Βουνάτσος κορόιδεψε το Λεσβιακό λαό.

Το έχουμε γράψει και παλαιότερα: ο Καλλικράτης "βολεύει" το Δήμαρχο Λέσβου. Του προσφέρει ένα τέλειο άλλοθι για να αιτιολογήσει την ανικανότητα της Δημοτικής του αρχής,

έχουμε γεμίσει σκουπίδια - φταίει ο Καλλικράτης

δεν έχουν θέρμανση τα σχολεία - φταίει ο Καλλικράτης

οι εργαζόμενοι από τις  Δημοτικές Ενότητες μετακινούνται δεξιά και αριστερά - φταίει ο Καλλικράτης

δεν πληρώνουμε προμηθευτές  - φταίει ο Καλλικράτης

δεν πληρώνουμε επιδόματα - φταίει ο Καλλικράτης

δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους βρίσκονται σε κόντρα - φταίει ο Καλλικράτης

γίνεται χαμός στα δημοτικά συμβούλια - φταίει η τηλεόραση

Αλήθεια για τίποτα δεν φταίει ο Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος ; Μήπως είναι καιρός να ζητήσει μια "συγνώμη" από το Λεσβιακό λαό;

Τελικά εμείς φταίμε για όλα... ας προσέχαμε τι ψηφίζαμε!!!

Υπομονή άλλα δύο χρόνια έμειναν...

Σε δήλωσή του ο Παντελής Πατερέλλης αναφέρει:

Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας του Δήμου μας, παρουσία 40 περίπου συμπολιτών μας (συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ, που έκοβαν κι αυτοί την πίτα τους)ότι ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το θέμα του δημοψηφίσματος για τον Καλλικράτη… μας τελείωσε, όπως και μια σειρά από άλλες προεκλογικές δεσμεύσεις του. Ο Δήμαρχος μας κατά την προσφιλή του τακτική, αντί απολογισμού, προσέφυγε στο άλλοθι του, τον «Καλλικράτη», στέλνοντας «τελεσίγραφα» στα πολιτικά κόμματα: Ότι δηλαδή όποιοι υποψήφιοι δεν δεσμευτούν προεκλογικά με την αλλαγή της γεωγραφίας του Καλλικράτη για λειτουργία περισσότερων του ενός Δήμων στη Λέσβο… θα “μαυριστούν”.

Πραγματοποίησε όμως άλλη μια “Υπέρβαση” στον επίσημο λόγο του. Ανακοίνωσε ότι επειδή φέτος είναι εκλογική χρονιά δεν θα διενεργήσει δημοψήφισμα μεταξύ του Λεσβιακού λαού για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αθετώντας την κατηγορηματική προεκλογική του δέσμευση! Αποδείχτηκε περίτρανα αυτό που όλοι λένε ότι στην πραγματικότητα ο κ. Δήμαρχος δεν είναι κατά του Καλλικράτη, αφού τον εφαρμόζει πιστά και τις όποιες “διαφωνίες” του τις ξέχασε μόλις εκλέχτηκε και έκατσε στην Καρέκλα του Δήμαρχου. Ο σεβασμός των θεσμών, η συνέπεια λόγου και η υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών κατάντησαν από τον κ. Βουνάτσο “πλαστελίνη” που πλάθεται κατά τα κέφια του!

Μωρέ καλά είπαν μερικοί αφού κόβει βασιλόπιτα μες στη Σαρακοστή, ας έκοβε μια «φανουρόπιτα», που είναι και νηστίσιμη, μπας και φανερώσει ο Θεός για τους Δημότες και την πόλη μας, μια καλύτερη τύχη!

Δημοτική Παράταξη Λέσβος – Δημιουργική Πορεία

Μοιράσου το άρθρο!